Η εισηγήτρια του ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου,  με αφορμή τη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων με τον γενικό γραμματέα της UEFA κ. Ινφαντίνο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Υπήρξε ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Ινφαντίνο, τους εκπροσώπους των κομμάτων και τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Όταν υπάρχει συνεργασία, συνεννόηση και λογική ο κίνδυνος GREXIT για το ελληνικό ποδόσφαιρο υποχωρεί.

Συζητήσαμε για όλα: τη βία, τα στημένα παιχνίδια, τη διαφθορά και μεταφέραμε την αγωνία μας ότι οι πολίτες εμφανίζονται όλο και πιο απογοητευμένοι από το ποδόσφαιρο.

Εμείς επιμένουμε στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ όχι όμως στην ανεξέλεγκτη αυτονομία της  σε  μη αθλητικά ζητήματα όπως αυτά της δημόσιας ασφάλειας και της ευνομίας. Ο κ. Κοντονής θα φέρει τροποποιήσεις, τις οποίες μας ανακοίνωσε και στη Βουλή, ιδίως σε ότι αφορά την οριοθέτηση των εξουσιών του εκάστοτε υπουργού και την απαραίτητη διαβούλευση με την ΕΠΟ και τις FIFA UEFA για τις ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις αντίστοιχα.

Μακάρι η κυβέρνηση να επεδείκνυε την ίδια διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης  και σε ότι αφορά την απειλή του μεγαλύτερου Grexit…