Αναφορικά με τα «επιτεύγματα» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι αύξησε τα αντισταθμιστικά οφέλη προς τις τοπικές κοινωνίες του αγωγού TAP από 16 εκατ. ευρώ σε 32 εκατ. ευρώ, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«1. Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην υλοποίηση της πολιτικής μας για τον αγωγό του φυσικού αερίου TAP, τη   μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση της χώρας τα τελευταία χρόνια, ύψους 1,5 δις ευρώ, που θα δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας, την οποία όμως συμφωνία, κατά την κύρωση στη Βουλή, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ και ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ως αποικιοκρατική!

  1. Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην πραγματικότητα, που αφού περιπλανήθηκε ανά την υφήλιο διαλαλώντας ότι η ίδια θα κερδίσει εκατοντάδες εκατ. ευρώ από τέλη διέλευσης του αγωγού, τώρα αρκείται σε εκκωφαντική σιωπή και μηδενικά τέλη διέλευσης!
  2. Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που πανηγυρίζει για τα 32 εκατ. ευρώ αντισταθμιστικών ωφελειών για τις τοπικές κοινωνίες, έστω κι αν η εταιρία του TAP είχε ξεκινήσει με πρώτη προσφορά προς τις υπηρεσίες του υπουργείου τα 16 εκατ. ευρώ, ενώ στην πολιτική διαπραγμάτευση που στη συνέχεια είχε ξεκινήσει, η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε αντισταθμιστικά 100 εκατ. ευρώ.

Όπως και να έχει, χαιρόμαστε που έστω και με καθυστέρηση 9 μηνών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακολουθεί το δρόμο που χαράξαμε. Όμως, τα διστακτικά βήματά της πρέπει να γίνουν γρήγορος βηματισμός, αν ενδιαφέρονται να προωθήσουν τα εθνικά συμφέροντα.

Ο Προοδευτικός Πατριωτισμός, εξωστρεφής, κοσμοπολίτικος, φιλοευρωπαϊκός, που αποτελεί τον πυρήνα της δικής μας εθνικής ενεργειακής στρατηγικής και διπλωματίας, ευχόμαστε να τους καθοδηγήσει».