Η αυτόματη ανάπτυξη είναι η νέα αυτ-Απάτη.

Φώφη Γεννηματά: Τα έδωσαν όλα και δεν πήραν απολύτως τίποτα. Όσο για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης, αρνητικά. Το ταμείο-μείον. Στην πρώτη περίοδο, που μας κόστισε 86 δις , φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Η δεύτερη περίοδος είχε εξίσου τραγική κατάληξη με την ταπεινωτική , μόνιμη εποπτεία. Μνημόνιο για πάντα. Στη διαπραγμάτευση τα έκαναν μαντάρα. Τα αποτελέσματα άρχισαν και φαίνονται.  Οι φόροι εξοντώνουν τα νοικοκυριά, πνίγουν τις επιχειρήσεις. Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ. Από τα 2 δις που παίρνουν  με το  ασφαλιστικό το 1 δις κόβεται  από  τις χαμηλές συντάξεις, και το υπόλοιπο είναι οριζόντιες μειώσεις για όλους. Τα Δημόσια Νοσοκομεία διαλύονται.  Στο προσφυγικό «ματώνουν», η ανθρώπινη αξιοπρέπεια των προσφύγων και η ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών.  Οι επενδύσεις υπονομεύονται από τους ίδιους  τους Υπουργούς. Η αυτόματη ανάπτυξη είναι η νέα αυτ-Απάτη.

(Από την συνέντευξη της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ΑΠΕ 4/6/2016)

……………………………………………………………………………………

Η επίθεση στους συνταξιούχους, τα χαμηλά εισοδήματα και τους πιο ευάλωτους είναι μεθοδευμένη, ύπουλη και ανάλγητη.

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ξεπερνάει τον εαυτό της σε σκληρότητα.

Τον ασφαλιστικό νόμο-λαιμητόμο, ακολουθούν ακόμη χειρότερες Υπουργικές Αποφάσεις.

Μετά τους 90.000 δικαιούχους του ΕΚΑΣ, τα νέα θύματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι οι 220.000 συνταξιούχοι που θα δουν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται έως και 40%, και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουνίου.

Είναι, όμως, φανερό ότι το πραγματικό χτύπημα η Κυβέρνηση το ετοιμάζει σε δεύτερο χρόνο και θα είναι, δυστυχώς, πολύ πιο οδυνηρό. Οι προσωπικές διαφορές, που διαμορφώνονται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, είναι οι πρώτες που θα σφαγιαστούν από τον αυτόματο δημοσιονομικό κόφτη.

Το τραγικό είναι ότι από τις περικοπές αυτές δεν εξαιρούνται ούτε οι συντάξεις των αναπήρων συμπολιτών μας.

Η κοινωνική ευαισθησία της «πρώτη φορά αριστεράς» στα καλύτερα της!

Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας, καταπολέμησης της ανεργίας της φτώχειας & του κοινωνικού αποκλεισμού του ΠΑΣΟΚ:

Έκκληση για γέλια και για κλάματα κάνουν οι Υπουργοί Τσακαλώτος, Δρίτσας και Κατρούγκαλος προς τους εργαζόμενους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ προκειμένου να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν ήδη σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, το εμπόριο, τις εξαγωγές και την κρουαζιέρα.

Η αποκλειστική ευθύνη όμως για τα αποτελέσματα αυτά ανήκει στους ίδιους τους Υπουργούς και την πολιτική της κυβέρνησης τους.

Εδώ και χρόνια υπονόμευαν συστηματικά την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, υπόσχονταν σε όλους τα πάντα και καλλιεργούσαν στην κοινωνία και στους εργαζομένους κλίμα διχασμού και απέχθειας προς τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Στη συνέχεια, μέσα από παλινωδίες, καθυστερήσεις και “αυταπάτες”, που κόστισαν στη χώρα, κατέληξαν ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ είναι επωφελής για το δημόσιο συμφέρον.

Και σήμερα, επί μήνες,  δίνουν αφειδώς και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις προς τους εργαζόμενους ότι θα διασφαλίσουν  τους κανονισμούς προσωπικού και τις  εργασιακές σχέσεις, μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Μόνο που οι δεσμεύσεις είναι μόνο στα λόγια. Όπως οι υποσχέσεις που έδιναν στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό. Μια ακόμη εξαπάτηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Αν  πραγματικά εννοούν αυτά που λένε, ένας δρόμος υπάρχει. Να πράξουν αντίστοιχα ότι έγινε και το 1999, όταν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ,  ο ΟΛΠ μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία. Με τον τότε Κανονισμό Λειτουργίας διασφαλίστηκαν οι εργασιακές σχέσεις.

Είναι συνεπώς, αποκλειστική τους ευθύνη να κατοχυρώσουν στην πράξη, μέσα από διάλογο και κατάλληλη θεσμική ρύθμιση, κανονισμούς προσωπικού, με ασφαλείς και σταθερές   εργασιακές σχέσεις για τους εργαζομένους στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ.

Όλα τα άλλα είναι για φτηνή κατανάλωση της συριζαίικης προπαγάνδας. Μια ακόμη ωμή κοροϊδία και εξαπάτηση.

Αποτελούν μάλιστα προάγγελο για το τι θα συμβεί το Φθινόπωρο στις εργασιακές σχέσεις γενικότερα.