«Τα φτερά της ανάπτυξης» και ο κ. Τσίπρας

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από την Ιεράπετρα για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

O κ. Τσίπρας περιοδεύει στην Κρήτη, προσπαθώντας μάταια να δημιουργήσει προσδοκίες με υπερβατικούς στόχους, μακριά από τη ζοφερή πραγματικότητα. Σήμερα, δήλωσε έτοιμος για ανάκαμψη, αρκεί ν’ αφήσουν τα φτερά μας. Χθες, ήταν η απομείωση του χρέους , προχθές το σκίσιμο των μνημονίων, σήμερα η ανάπτυξη.

Εάν πραγματικά ο κ. Τσίπρας πιστεύει στις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών, που βλέπουν, υπό πολλές προϋποθέσεις ανάπτυξη 4-5% για την ερχόμενη διετία 2017-2018, τότε έχει ν’ απαντήσει σ’ ένα κεντρικό ερώτημα :

  • Τι συνέβη στην Ελλάδα τη διετία 2015-16 και οι προβλέψεις των ίδιων οργανισμών για ανάπτυξη 6-6,5% μετατράπηκαν σε ύφεση 1-1,5%;

Αυτή η οπισθοδρόμηση της χώρας είναι άρρηκτα δεμένη με:

  • την υπερφορολόγηση
  • την αύξηση της ανεργίας
  • τις περικοπές στις συντάξεις
  • τα λουκέτα στην αγορά
  • τη μαζική φυγή νέων στο εξωτερικό και επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες
  • τον εν εξελίξει αφανισμό της αγροτιάς και τον επερχόμενο των επιστημόνων και των επιχειρήσεων.

Αυτός είναι ο απολογισμός δύο ετών του κ. Τσίπρα και γι’ αυτόν οφείλει να δώσει εξηγήσεις, αντί να πουλάει φρούδες ελπίδες για μια ακόμη φορά. Τώρα πια κανείς δεν τον πιστεύει. Όσο για τα φτερά της ανάκαμψης είναι ο ίδιος που κάθεται πάνω τους με τον κ. Καμμένο, γι’ αυτό δε λένε να πετάξουν.

……………………………………………………………………………………..

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για της ομαδικές απολύσεις.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απεδέχθη εντελώς λανθασμένα εκ των προτέρων την συμμόρφωσή της με την όποια απόφαση του Δ.Ε.Ε., χωρίς να επιχειρήσει με δικές της πρωτοβουλίες την εξεύρεση λύσης.

Αυτό που εμείς είχαμε ως τώρα αποτρέψει παρά τις πιέσεις  της τρόικας.

Την  τελική ευθύνη όμως για τον τρόπο ενσωμάτωσης της απόφασης στην Ελληνική Νομοθεσία, φέρει αποκλειστικά η Ελληνική Κυβέρνηση. Η οποία όμως ως τώρα περίμενε μοιρολατρικά την απόφαση ως φερετζέ,  ως πρόσχημα, για τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις στο πλαίσιο της δήθεν «περήφανης διαπραγμάτευσης», ουσιαστικά της άνευ όρων παράδοσης του κ. Τσίπρα στους δανειστές.

Λύση υπήρχε και υπάρχει. Είναι αυτή που προβάλλαμε με τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για την μεταβίβαση της εγκριτικής διαδικασίας στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) με καθοριστική την συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται με αιτιολογημένα κριτήρια, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά, και με σαφές πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων.

Αν η Κυβέρνηση στοιχειωδώς πιστεύει αυτά που δημόσια δηλώνει δεν έχει παρά να υιοθετήσει τις προτάσεις μας. Αν πιστεύει ότι θα κρυφθεί πίσω από την απόφαση του Δικαστηρίου για να «δικαιολογήσει» τις απαράδεκτες υποχωρήσεις της, είναι γελασμένη. Τους πήραν όλοι είδηση…

………………………………………………………………………………………

Η Υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου λέει ασύστολα ψέματα,

όταν δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε σε κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε το ΕΚΑΣ και πάντα το στήριζε και το στηρίζει.

Είναι ντροπή να προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να δικαιολογήσει την εξαπάτηση των συνταξιούχων – δικαιούχων του ΕΚΑΣ, την οποία  αυτή και το κόμμα της επιχείρησε,  αλλά σήμερα με τις νέες περικοπές του ΕΚΑΣ αποκαλύφθηκε περίτρανα.

Παλαιές καταδικασμένες πρακτικές δυστυχώς από νέους ανθρώπους. Κρίμα…..