Να παραιτηθεί η Κυβέρνηση της απελπισίας.

Με αφορμή τις δηλώσεις Μουζάλα και τα τελευταία γεγονότα στο προσφυγικό η Δημοκρατική  Συμπαράταξη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ανικανότητα της κυβέρνησης κάθε μέρα δημιουργεί νέα μέτωπα.

Στην Ειδομένη, σύμφωνα με τον υπουργό Μουζάλα, η κυβέρνηση περιμένει “να ωριμάσει η απελπισία” για να δοθεί “μορφή στο χάος”.

Η απελπισία είναι το μοναδικό όπλο μιας κυβέρνησης  που εξήγγειλε την ελπίδα.

Δεν γνωρίζουμε αν ο σοβαρός τραυματισμός του πρόσφυγα χτες στην Ειδομένη υπηρετεί το σχέδιο απελπισίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ούτε αν στοχεύουν στην απελπισία των παραγωγικών τάξεων και των τοπικών κοινωνιών.

Πάντως αν αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης μπορούμε να πούμε ότι έχει αποτελέσματα.

Οι πρόσφυγες είναι απελπισμένοι.

Όσοι θέλουν να στείλουν τα προϊόντα τους σιδηροδρομικώς είναι απελπισμένοι.

Οι κάτοικοι των νησιών απελπίζονται όπως και οι κρατούμενοι που περιμένουν την επιστροφή τους στην “ασφαλή” Τουρκία.

Στο Ελληνικό και στον Πειραιά κάτοικοι και πρόσφυγες απελπίζονται.

Στο νομό Κιλκίς οι κάτοικοι απελπίζονται.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο και να υπαχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης απελπίζονται.

Προφανώς και ο υπουργός Μετανάστευσης έχει απελπιστεί, χαμένος στον κυκεώνα των αμέτρητων συντονιστικών οργάνων της κυβέρνησης.

Η μοναδική ελπίδα πλέον είναι η παραίτηση τους

………………………………………………………………………………………

 

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ

Η Εκπαίδευση κ. Φίλη δεν είναι κομματική εφημερίδα.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθεί να διεξάγει Εθνικό Διάλογο για την παιδεία αλλά έχει αποτύχει σε κάθε της βήμα. Προσήλθε χωρίς καμία πρόταση, χωρίς πλαίσιο διαλόγου, χωρίς γνώσεις, χωρίς όραμα, χωρίς αξιοπιστία έναντι της εκπαιδευτικής κοινότητας και της χώρας.

Αυτόν τον διάλογο εμείς τον καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν σαν να μην ξεκίνησε γιατί η ίδια η συγκυβέρνηση τον απαξίωσε, φέρνοντας στη Βουλή αποσπασματικά νομοσχέδια, άκαιρες ρυθμίσεις και τροπολογίες κομματικών τακτοποιήσεων.

Αυτήν την εβδομάδα, ως μια ακόμη κίνηση ανευθυνότητας, εισάγεται στη Βουλή Νομοσχέδιο για την Έρευνα, με πλειάδα εμβόλιμων ρυθμίσεων για όλο το φάσμα της εκπαίδευσης που κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί όχι να τις υποστηρίξει αλλά

Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι σύμφωνο με κάποιες από τις ρυθμίσεις που εξάλλου προέρχονται από δικά μας νομοθετήματα και πρωτοβουλίες. Αλλά δυστυχώς ο κ. Φίλης  τις μελέτησε και τις εφαρμόζει λάθος. Κάνει «κοπτοραπτική» από προηγούμενα νομοθετήματά μας σύμφωνα με  το κομματικό του συμφέρον, εγκλωβισμένος από τις ιδεοληπτικές του περιχαρακώσεις και τη μανία του να καταργήσει κάθε κατάκτηση αριστείας, ποιότητας και προσπάθειας για πρόοδο. Τελικά αποτυγχάνει σε όλα.

Το Υπουργείο Παιδείας:

–  Δεν λέει κουβέντα για τις φωτογραφικές ρυθμίσεις στο Νομοσχέδιό του που αφορούν όχι μόνο κομματικά σας στελέχη αλλά ακόμη και συναδέλφους σας Υπουργούς;

–    Δεν εξηγεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην ελληνική κοινωνία, την ανησυχία του ότι λόγω των δικών του λαθών είναι στον αέρα το άνοιγμα των σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά.

–   Προσπαθεί να αποκρύψει ότι για ακόμη μια φορά παίζει το υποκριτικό παιχνίδι του «ποντικού με τη γάτα», ότι δήθεν θέλει προσλήψεις και ότι μετά οι θεσμοί θα τις απαγορεύσουν.

–    Ξέρει βέβαια ότι είναι δεσμευμένο από τις δικές του αποφάσεις  και επίσης ότι δεν άφησε πόρους του ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2016-2017. Γι αυτό το υπουργείο το Υπουργείο και ο κ. Φίλης προσωπικά κρύβουν την ανευθυνότητα και την ανικανότητά τους πίσω από άλλους, όπως πάντα.      Κι ενώ υπόσχονται ψηφοθηρικούς διορισμούς, την ίδια στιγμή φέρνουν το κλείσιμο νηπιαγωγείων που θα γίνει κατόπιν κομματικής κρίσεως και απόφασης χωρίς καμία παιδαγωγική αιτιολόγηση.

Με όλες τις επιλογές τους, οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Παιδείας επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, πρώτα με τον κ. Μπαλτά και στη συνέχεια με τον κ. Φίλη,  έχουν εκδηλώσει με κάθε δυνατό τρόπο την αφοσίωση και εμμονή τους στην προσπάθειά  να συνθλίψουν και να εκμηδενίσουν όλες τις προοδευτικές κατακτήσεις των τελευταίων ετών, που κυρίως με πρωτοβουλία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ έχουν πραγματοποιηθεί.

Η Εκπαίδευση κύριε Φίλη δεν είναι κομματική εφημερίδα.

Το μοναδικό σας έργο μέχρι σήμερα είναι η «καθολική» απορρύθμιση της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης.

………………………………………………………………………………………….

 

Με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο τροπολογία που καταδικάζει την Τουρκία  για το θέμα του casus belli

Η τροπολογία με την οποία καταδικάζεται η άρνηση της Τουρκίας να άρει το casus belli εναντίον της Ελλάδας, σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων, υπογράφηκε εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας από τον Νίκο Ανδρουλάκη, την κα Κάτι Πίρι και τους δύο αρμόδιους αντιπροέδρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας.

 

Στην ψηφοφορία που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η τροπολογία εγκρίθηκε με 479 ψήφους υπέρ και μόλις 116 κατά.

 

Tο κείμενο της τροπολογίας που υπερψηφίστηκε:

 

Καλεί, εν προκειμένω, την Τουρκία να εντείνει τις προσπάθειες για την επίλυση διμερών διαφορών που εκκρεμούν, στις οποίες περιλαμβάνονται και αδιευθέτητες νομικές υποχρεώσεις και διαμάχες με τις άμεσα γειτονικές της χώρες όσον αφορά τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα και τον εναέριο χώρο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Χάρτη του ΟΗΕ και με το διεθνές δίκαιο.

 

Καλεί την τουρκική κυβέρνηση να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

 

Προτρέπει την κυβέρνηση της Τουρκίας να θέσει τέλος στις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις του εναερίου χώρου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, καθώς και την πρακτική των πτήσεων τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά.

 

Θεωρεί λυπηρό το γεγονός ότι δεν έχει ανακληθεί ακόμη η απειλή του casus belli που έχει κηρύξει η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση κατά της Ελλάδας.