Φώφη Γεννηματά: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται

Σημεία συνέντευξης Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ fm » 

Νέα μέτρα και νέα βάρη

Παρατήρησα μια αλλαγή στην τοποθέτηση του κ. Τσίπρα.  Από το «Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα», έχουν πάει στο «Δεν θα κάνουμε πίσω από τις αρχές μας». Εμένα αυτό μου μοιάζει ήδη με υποχώρηση.

Και επιπλέον άκουσα τον κ. Τσακαλώτο να λέει ότι: «μην ακούτε τώρα που είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα, το κάνει για διαπραγματευτικούς λόγους για τους δανειστές». Λέμε και καμία κουβέντα παραπάνω να περνάει η ώρα δηλαδή, λόγια του αέρα χωρίς αντίκρισμα!

Είναι σαν αυτά που έλεγαν «θα σκίσουμε τα Μνημόνια», «θα τα καταργήσουμε όλα με ένα άρθρο και με ένα νόμο». Με τον ίδιο τρόπο λένε σήμερα «δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα» και εννοούν ότι θα τα δώσουν όλα.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι μόνο για τα αυτιά της κας Μέρκελ

Πήγε χτες ο κ. Μητσοτάκης και παρουσίασε –λέει- ένα πρόγραμμα στην κα Μέρκελ. Αυτό το πρόγραμμα είναι μόνο για τα αυτιά της κας Μέρκελ; Γιατί στην Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόγραμμα. Και επειδή έχουμε ήδη έναν υποτακτικό, τον κ.Τσίπρα που έχει γίνει ο υποτακτικός του Σόιμπλε και τα έχει δώσει όλα, τι έχουμε να περιμένουμε; Τι περισσότερο μπορεί να δώσει ο κ. Μητσοτάκης;

 Σχετικά με όσα είπε ο κ. Φίλης για το ΠΑΣΟΚ

Ο πνιγμένος απλώς πιάνεται από τα μαλλιά του. Συνεχίζουν την ίδια κουτοπόνηρη λογική ότι «πρέπει να αθροίζουμε ακροατήρια, να πούμε και κάτι σε αυτό τον κόσμο που άρχισε να ξανακοιτάει πίσω το ΠΑΣΟΚ και σκέφτεται να γυρίσει στο σπίτι του». Περί αυτού πρόκειται.

 Για μια αποτελεσματική διαπραγμάτευση

Όταν έχεις να παρουσιάσεις ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, όταν υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ενότητα των πολιτικών δυνάμεων στον τόπο, τότε κανένας δεν είναι τρελός, όλοι μπορούν να σε ακούσουν και να συνεννοηθείς μαζί τους και να διαπραγματευτείς πραγματικά. Το λέω αυτό, γιατί έχω μια μικρή εμπειρία.

Όταν βρισκόμουν στο Υπουργείο Άμυνας, επί έξι μήνες απαιτούσαν οι δανειστές να βάλουμε λουκέτο στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Τους παρουσίασα σταθερά, χωρίς να κάνω πίσω σε κανένα σημείο, ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης και αν θέλετε κι ένα οραματικό σχέδιο για το πώς η αμυντική βιομηχανία μπορεί να είναι ταυτόχρονα και διπλωματία και εξωτερική πολιτική και ανάπτυξη. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

Το ξέρετε ότι το δέχτηκαν, πείσαμε τον Τόμσεν τότε και πείσαμε και την Επιτροπή Ανταγωνισμού ενώ βρισκόταν υπό έλεγχο η εταιρεία, να μας επιτρέψουν να κάνουμε εξαγωγές που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη περίπτωση. Και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ τη βουλιάζει την εταιρεία,  δεν υλοποίησε τη συμφωνία του ’13 και ετοιμάζονται να την κλείσουν. Να μεταφέρουν όσους εργαζόμενους μπορούν από εδώ και από εκεί και τους υπόλοιπους να τους πετάξουν στο δρόμο.  Ταυτόχρονα χάνεται και μια αναπτυξιακή δυνατότητα για τον τόπο.

 Για τα «προβληματικά» ΜΜΕ

Αυτό που λέω εγώ είναι ότι πάνω από το τραπέζι, θεσμικά διακομματικά μπορούμε να βρούμε μια λύση για ένα μεταβατικό στάδιο έως ότου βρεθεί μια οριστική λύση και αυτό πρέπει να το κάνουμε όχι μόνο για τις εφημερίδες και τα Μέσα που έχουν πρόβλημα, αλλά για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτό έπρεπε να είναι το πρώτο μας μέλημα αυτή τη στιγμή: πως θα κρατήσουμε ζωντανές τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μπορούν να ανακάμψουν κ για να μη χαθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Για την ενότητα της Δημοκρατικής παράταξης

Στη λέξη «ενότητα» εγώ βάζω ένα τσεκ και στη διεύρυνση τολμώ να βάλω ένα δεύτερο τσεκ. Όσο για την ανανέωση πρέπει να σας πω ότι όλοι οι Γραμματείς των Τομέων του Κινήματος και στην επικοινωνία και στις νομαρχιακές, είναι παιδιά που είναι κάτω από 40 ετών, με εξαιρετικά βιογραφικά. Η ενότητα είναι απαραίτητη βάση για να προχωρήσουμε στη διεύρυνση και στην ανανέωση. Στοχεύουμε, όλοι μαζί, στο να δημιουργήσουμε πάλι ένα προοδευτικό, πλειοψηφικό ρεύμα.

Είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουμε. Πιστεύουμε ότι αυτό χρειάζεται ο τόπος. Η ανάκαμψη της προοδευτικής Παράταξης συνδέεται με την ανάκαμψη της χώρας. Πρέπει να ηττηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ,  που εκφράζει αυτή τη στιγμή μια κίβδηλη Αριστερά, είναι fake Αριστερά και προσβάλλει τις αρχές και τις αξίες των αγωνιστών και των ανθρώπων της Αριστεράς, με τους οποίους μας συνδέουν πολλά.