Βασικός Σχολιασμός 16 Μαρτίου 2017: Η ήττα του ακροδεξιού εθνολαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη αποτελεί προτεραιότητα

Τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών αποτελούν νίκη για την Ευρώπη, νίκη για τη Δημοκρατία. Η ήττα του ακροδεξιού εθνολαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη αποτελεί προτεραιότητα. Η ενδυνάμωση των προοδευτικών δυνάμεων αναγκαιότητα.

( Σχόλιο Φώφης Γεννηματά στα social media )

………………………………………………………………………………..

Φώφη Γεννηματά: Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλαπλές επιλογές κ. Τσίπρα

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για το άρθρο του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα:

Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μας λέει σε άρθρο του ότι τάσσεται υπέρ της «Ευρώπης  των πολλαπλών επιλογών». Αυτή είναι η πλέον επικίνδυνη θέση που θα μπορούσε να διατυπωθεί από Έλληνα πρωθυπουργό. Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλαπλές επιλογές.  Υπάρχει μόνο μία επιλογή: αυτή της βαθύτερης ενοποίησης για μια καλύτερη Ευρώπη της δημοκρατίας, κοινωνικής πολιτικής, ανάπτυξης, σύγκλισης, ασφάλειας των πολιτών που ως Πολιτική Ένωση θα στοχεύει στην μεγιστοποίηση της ευημερίας των πολιτών της συνολικά. Εμείς δε θέλουμε ούτε πολλαπλές ταχύτητες, ούτε πολλαπλές επιλογές. Θέλουμε την εφαρμογή των Συνθηκών με όλες τις ρυθμίσεις περιλαμβανομένων και αυτών για την ενισχυμένη συνεργασία

Αλλά ο Πρωθυπουργός δεν μας λέει ακριβώς ποιά Ευρώπη θέλει και τι υποστηρίζει:

Θέλει την πολιτική Ευρώπη, τη βαθύτερη πολιτική ενοποίηση με στόχο τη δημοκρατική πολιτική Ένωση που σήμερα αποτελεί αναγκαιότητα;

Θέλει την ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) με ξεχωριστό προϋπολογισμό, αναδιανεμητικές πολιτικές, σύγκλιση, αμοιβαιοποίηση του χρέους, επιθετικές πολιτικές ανάπτυξης;

Θέλει την κοινωνική Ευρώπη με συνεκτικές κοινωνικές πολιτικές και, μεταξύ άλλων, ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο για την καταπολέμηση της ανεργίας;

Θέλει την αμυντική ενοποίηση για την ασφάλεια των πολιτών της Ένωσης από εσωτερικές και εξωτερικές απειλές, την προστασία της ακεραιότητας και ανεξαρτησίας των κρατών μελών και την προώθηση της ειρήνης και σταθερότητας;

Θέλει τη διεύρυνση της Ένωσης με τις χώρες των Δ. Βαλκανίων ως προϋπόθεση για την εδραίωση της σταθερότητας και αποφυγής αναβίωσης των εθνικισμών

Δεν λέει για όλα αυτά τίποτα, διότι απλούστατα δεν ξέρει τί Ευρώπη θέλει. Δεν έχει Ευρωπαϊκή πολιτική. Ο Πρωθυπουργός δεν είναι σχολιαστής δηλώσεων.  Οφείλει να είναι Πρωθυπουργός με συγκεκριμένες θέσεις και στρατηγική.

………………………………………………………………………………….

Ανακοίνωση του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης:

Η Οικονομία δεν αποτελεί μέρος του παιχνιδιού “τροχός της τύχης”.

Ενώ η καλπάζουσα ανεργία εκτροχιάζει την κοινωνική συνοχή η Κυβέρνηση κομπάζει για την υπέρβαση στόχου πρωτογενών πλεονασμάτων εγκλωβισμένη στην ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδιασμού, χωρίς κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Έχοντας αυτοπαγιδευθεί σε ένα αλληλοτροφοδοτούμενο υφεσιακό «σπιράλ», ο μεταμεληθείς πρώην «εναλλακτικός δραχμιστής» υπουργός Ανάπτυξης κος Παπαδημητρίου, αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια των στελεχών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταφεύγει στην… «βοήθεια του κοινού». Η επίκληση της βοήθειας της Παγκόσμιας Τράπεζας για την παροχή ενός ακόμα δανείου και τεχνογνωσίας για την χρηματοδότηση από το Κράτος ως «εργοδότη έσχατης καταφυγής» προσωρινών θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τις προτάσεις ενός αφελληνισμένου «Αναπτυξιακού Συμβουλίου» – διαμορφώνουν ένα σκηνικό κρατικοποίησης της δυστυχίας σε βάρος της οικονομίας και της παραγωγικής εργασίας.

Άραγε ποιος είναι ο λόγος που μετά από δύο χρόνια καθυστέρηση παρουσιάζεται ένα σχέδιο υποτιθέμενης αναπτυξιακής πρωτοβουλίας με μόνον στόχο τις προσωρινές  προσλήψεις στο δημόσιο; Μήπως η συζήτηση γύρω από τις τριτοκοσμικές προτάσεις του «Αναπτυξιακού Συμβουλίου» στοχεύουν στον εγκλωβισμό ακόμα περισσότερων ταλαιπωρημένων από την «επαναστατική» διαπραγματευτική τακτική της Κυβέρνησης ανέργων σε ένα ακόμα σπιράλ ανεκπλήρωτων προσδοκιών; Θα μπορούσε να μας απαντήσει ο κος Υπουργός γιατί ενώ υφίστανται αναπτυξιακά εργαλεία που η Κυβέρνηση απέτυχε να ενεργοποιήσει, καταφεύγει σε σχεδιαστικές αλχημείες βαπτίζοντάς τις «αναπτυξιακό σχεδιασμό»;

Καλούμε για άλλη μία φορά τον κο Παπαδημητρίου να αντιληφθεί πως η οικονομία σε περίοδο κρίσης δεν αποτελεί μέρος ενός παιχνιδιού «τροχού της τύχης» ούτε η δημιουργία θέσεων εργασίας μπορεί να αποτελεί προϊόν «ζαριάς» κάποιων.

Αυτό που χρειάζεται να αντιληφθεί ο κος Παπαδημητρίου είναι ότι απαιτείται «σοκ αυτογνωσίας και ειλικρίνειας προς τον λαό» ακολουθούμενο από ένα δημιουργικό «σοκ αποχώρησης» της κυβέρνησης.

………………………………………………………………………..

Αν έχουν αϋπνίες, ας παραιτηθούν.

Ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ:

Τρεις μήνες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού η Κυβέρνηση άλλαξε επί το χείρον τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και όλα δυστυχώς προοιωνίζονται ανάλογη συνέχεια και τελικά μέτρα, μέτρα, μέτρα με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όλα στα μουλωχτά και χωρίς εξηγήσεις γιατί η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει άλλες προτεραιότητες στις οποίες επιδίδεται με επιμέλεια. Με ανούσιες φλυαρίες και διαρκώς ψευδόμενοι  προσπαθούν να συγκαλύψουν  αυτά που πραγματικά συμφώνησαν  στο ΕG της 20ης Φεβρουαρίου 2017.

Δέχτηκαν εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια για τα οποία δεν αρκεί η υπερφορολόγηση γι’ αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζουν επιδρομή σε όλους ανεξαίρετα τους μισθούς και τις συντάξεις. Με δυο λόγια για να εγγυηθούν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% νομοθετούν μαχαίρι στο αφορολόγητο και τις συντάξεις και τα δήθεν φιλολαϊκά τους μέτρα απαιτούν και προϋποθέτουν επίτευξη πλεονάσματος μεγαλύτερου από το 3,5% το οποίο φυσικά και θα προκύπτει από βαθύτερο μαχαίρι στο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων.

Αυτά συμφώνησε το Υπουργείο Οικονομικών στο EG και  όπως μας ενημέρωσε πρόσφατα ο συγκυβερνήτης της χώρας οι οδηγίες δόθηκαν από τους κκ Τσίπρα-Καμμένο. Όλα τα άλλα, περί αντι-μέτρων, ταυτόχρονης νομοθέτησης και δημοσιονομικής ουδετερότητας(!) δεν είναι παρά το φύλο συκής για την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία που ψάχνει απεγνωσμένα άλλοθι για την παραμονή της στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Πριν ένα χρόνο απεμπολώντας το κεκτημένο του 2012 για το χρέος παρέδωσαν όλη τη δημόσια περιουσία στον έλεγχο των ξένων ως εγγύηση αποπληρωμής. Σήμερα παραδίδουν τους μισθούς και τις συντάξεις ως εγγύηση των πλεονασμάτων και της διαρκούς λιτότητας. Στο ενδιάμεσο, με το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου έδωσαν αποφασιστικό χτύπημα στην παραγωγική Ελλάδα. Όσο για το περίφημο “ηθικό πλεονέκτημα” αυτό χάθηκε με το έγκλημα που διέπραξαν στις  Τράπεζες όταν τις χάρισαν αντί πινακίου φακής, προκαλώντας βλάβη 23 δισ ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ας μην ψάχνουν λοιπόν για συνενόχους με «λαγό» τον άνθρωπο που σε λίγους μήνες οδήγησε τη μεγαλύτερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Όπως έστρωσαν έτσι θα κοιμηθούν κι αν έχουν αϋπνίες ας παραιτηθούν.

…………………………………………………………………………………..