Συντρόφισσες, Σύντροφοι,

Η εβδομάδα που διανύσαμε κατέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πόσο ρευστό και ευμετάβλητο είναι το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον στο διεθνές και εγχώριο γίγνεσθαι.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δείχνουν να αλλάζουν τις προτεραιότητες στην ευρωπαϊκή ατζέντα, ενώ και στο εσωτερικό πεδίο διαφαίνεται όλο και πιο έντονα η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, κάνοντας τον κ. Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα ανταγωνιστικό του κ. Καραμανλή, ως προς το ποια είναι η χειρότερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση στον τόπο.

Η φθίνουσα πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί από μόνη της να καταστεί ικανή για την ενίσχυση της κοινωνικής μας αποδοχής.

Ούτε ρόλος του ΠΑΣΟΚ & της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να πάρει τη θέση της καθολικά διαμαρτυρόμενης αντιπολίτευσης, που έως πρότινος κατείχε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαϊκισμός δεν ταιριάζει στο χώρο μας και δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας.

Γι’ αυτό και η επιλογή μας κοινοβουλευτικά να λειτουργούμε με γόνιμο αντιπολιτευτικό λόγο και αντιπροτάσεις είναι ορθή και μακροπρόθεσμα θα έχει και αποτέλεσμα ως προς την απήχησή μας στην κοινωνία.

Στην κυβέρνηση αυτή το μόνο που αξίζει είναι η αδιαφορία και η περιφρόνηση.

Σε κάθε νομοθετική της πρωτοβουλία, όντας απαλλαγμένοι από τα συμπλέγματα του δικού μας κυβερνητικού παρελθόντος, αλλά και από την ανάγκη να δικαιολογήσουμε όλες μας τις κυβερνητικές επιλογές, οφείλουμε να προβάλουμε δικές μας δράσεις, που θα γίνονται σε συνέργια με τις εμπλεκόμενες κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες και θα οδηγούν στην παραγωγή εναλλακτικών θέσεων και πολιτικών.

Οφείλουμε να κάνουμε αυτό ακριβώς που εκκινεί από την προσεχή Δευτέρα με τις εκδηλώσεις για το αγροτικό και το ασφαλιστικό.

Ο αγώνας μας είναι σε τρία μέτωπα.

Στοχεύει στην επανάκαμψη των προοδευτικών ψηφοφόρων που στράφηκαν το Σεπτέμβρη στο ΣΥΡΙΖΑ για να μη βγει η δεξιά.

Στοχεύει σε όλους τους πολίτες που αρνήθηκαν να μπουν στο ψευτοδίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ., αλλά δεν είχαν πεισθεί ακόμα για την αλλαγή φιλοσοφίας & πολιτικής στόχευσης του ΠΑΣΟΚ, οπότε επέλεξαν την αποχή.

Στοχεύει στις δυνάμεις της κοινωνίας που, όντας απογοητευμένες από την εξέλιξη των πραγμάτων, υπόκωφα ρέπουν προς ακραίες πολιτικές επιλογές.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρέπει να είναι η διαμόρφωση των ικανών και αναγκαίων συνθηκών για να γεφυρωθεί ο κοινωνικός διχασμός και να αποτραπεί η υποβόσκουσα κοινωνική έκρηξη, που αν δεν εκτονωθεί, η κατάσταση στο κοινωνικό πεδίο θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μοναδική «βαλβίδα εκτόνωσης» στις δημοκρατίες, είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων έκφρασης των πολιτών από τον πολιτικό – προγραμματικό λόγο των κομμάτων.

Οι πολίτες πρέπει πάντα να έχουν τη δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής στην ψήφο, αν δε θέλουμε να συνεχιστεί η αύξηση των ποσοστών ακραίων κομματικών σχηματισμών και της αποχής.

Γι’ αυτό και η, εκ των συνθηκών, απολύτως αναγκαία εθνική συνεννόηση, δε σημαίνει και κυβερνητική συνύπαρξη ετερόκλητων ιδεολογικά και αξιακά πολιτικών δυνάμεων.

Άλλωστε, για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας από όλες τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου, υπήρξε πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτέμβρη.

 Σε ότι αφορά άλλου τύπου συνεργασίες, προφανέστατα και ποτέ δεν μπορεί να ευδοκιμήσει μια κυβερνητική συνεργασία, όσο καλές και αν είναι οι θεωρητικές προθέσεις για προγραμματική σύγκλιση, όταν οι όροι αυτής έχουν τα χαρακτηριστικά «Δαβίδ – Γολιάθ».

Αποδεδειγμένες άστοχες πολιτικές επιλογές του παρελθόντος, δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για νέα λάθη.

 Πολλώ δε μάλλον όταν με το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει το χάος ως προς την προσέγγιση του όρου της κοινωνικής ισότητας.

Γιατί αυτοί επιδιώκουν την εξίσωση όλων των κοινωνικών ομάδων προς τα κάτω, ενώ εμείς διαχρονικά με τις πολιτικές μας στοχεύαμε στην εξισορρόπηση των κοινωνικών ανισοτήτων μέσω της ανέλιξης των κατώτερων τάξεων και των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Γι’ αυτό ποτέ δεν θα εκφράσουν το καινούργιο.

Γι’ αυτό έχουν πάρει διαζύγιο με τη λέξη πρόοδο.

Γι’ αυτό η απάντηση σε κάθε ενδεχόμενη συντηρητική – δεξιά στροφή της κοινωνίας, είναι ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, όπως σήμερα εκφράζεται μέσα από τις δυνάμεις που συγκροτούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Άλλωστε, η άποψη για μη συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας δεν είναι προσωπική.

Απηχεί τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν στις ανά την Ελλάδα διαδικασίες που παρίσταμαι.

Και να ‘στε σίγουροι πως αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη, αν σε ενδεχόμενη σκέψη για οιαδήποτε συμμετοχή μας σε κυβέρνηση συνεργασίας απευθυνθούμε, ως οφείλουμε, κατά τα πρότυπα του δημοψηφίσματος του SPD, στα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να είναι υπόθεση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, ενός πολιτικού συμβουλίου ή μιας κεντρικής επιτροπής, αλλά υπόθεση όλων των μελών του Κινήματος.  

Σήμερα, η θέση αυτή μετουσιώνεται σε πράξη μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί βασικό πυλώνα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, να αρθρώσει αυτόνομο, αξιόπιστο, προοδευτικό λόγο και να αποτελέσει προοπτικά την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου.

Στο πλαίσιο των εκπεφρασμένων θέσεων των μελών του Κινήματος και της εξειδίκευσης – υλοποίησης των αποφάσεων της 3ης συνόδου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, προχωράμε το προσεχές διάστημα σε δράσεις και πρωτοβουλίες για την βελτιστοποίηση της πολιτικής και οργανωτικής λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε εξωστρεφείς δράσεις που θα συμβάλουν στην επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ, στην πορεία προς την προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συγκροτούμε τα περιφερειακά της όργανα και ομογενοποιούμε τον προγραμματικό μας λόγο.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΣΟΚ

Μετά την ανακοίνωση από την Πρόεδρο μας Φώφη Γεννηματά των Γραμματέων των Τομέων Πολιτικής του Κινήματος, η οποία προέκυψε συνθετικά βάσει των προτάσεων που έγιναν από το σύνολο των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ολοκληρώνουμε τις προσεχείς ημέρες, κατά τον ίδιο τρόπο, τη σύνθεση των Γραμματειών των Τομέων Δράσης και Πολιτικής και περνάμε πλέον στη φάση της παραγωγής θέσεων και πολιτικών.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στις Γραμματείες δεν είναι συγκεκριμένος και μπορεί να μεταβάλλεται βάσει της διαθεσιμότητας και των αναγκών εκάστου Τομέα.

Η λογική που μας διέπει είναι να υπάρξουν συγκεκριμένες χρεώσεις, βάσει των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των εμπειριών, σε έκαστο μέλος Γραμματείας, έτσι ώστε να καλύπτεται όλο το φάσμα των αντικειμένων – δράσεων του κάθε Τομέα.

Π.χ. Στον Τομέα Παιδείας θα ορισθούν υπεύθυνοι για πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια εκπαίδευση, κ.α.

Στη Γραμματεία του κάθε Τομέα θα συμμετέχουν υποχρεωτικά ένας εκπρόσωπος από κάθε έκφρασή μας στους μαζικούς χώρους, που σχετίζονται με το αντικείμενο του Τομέα και ένας εκπρόσωπος από τη νέα γενιά.

Η συμπλήρωση της ολομέλειας του κάθε Τομέα θα ολοκληρωθεί κατόπιν δημόσιας ανοικτής πρόσκλησης που θα γίνει προς κάθε μέλος και φίλο του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή του στους Τομείς Δράσης ή Πολιτικής ενδιαφέροντός τους.

Οι Τομείς θα λειτουργούν βάσει των όσων προβλέπονται στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και θα αποτελούν το βασικό χώρο παραγωγής των θέσεων και των πολιτικών που, αφού συζητηθούν στις αποκεντρωμένες δομές και στις συνδικαλιστικές μας εκφράσεις, θα μετουσιώνονται σε προγραμματικό λόγο και θα αξιοποιούνται στο Κοινοβούλιο από τα επιφορτισμένα με τον αντίστοιχο ρόλο κοινοβουλευτικά μας στελέχη.

Στο πλαίσιο της καλύτερης διασύνδεσης και ταχύτερης απόκρισης στις ανάγκες κάλυψης της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης εκλογικών περιφερειών, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ δεν εξέλεξε βουλευτή, εντάσσεται και η χρέωση συγκεκριμένων περιφερειών σε κάθε ένα εκ των μελών μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κατ’ αντίστοιχο τρόπο θα πρέπει να αξιοποιηθούν και να διασυνδεθούν με το κόμμα και οι ευρωβουλευτές μας έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής – άμεση πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εκκίνηση των εργασιών των Τομέων θα γίνει εντός της προσεχούς εβδομάδας σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της Προέδρου και του Γραμματέα του Κινήματος με όλους τους Γραμματείς των Τομέων Δράσης και Πολιτικής, οπότε και θα δοθούν οι κατευθύνσεις για το ρόλο που επιθυμούμε να διαδραματίσουν οι Τομείς στην προσπάθεια της διαμόρφωσης των πολιτικών προτάσεων που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική σε κάθε Έλληνα πολίτη.

Σε επόμενη, ανά πολιτική θεματική ενότητα, συνάντηση ανάμεσα στο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, τους αντίστοιχους υπευθύνους από το Πολιτικό Συμβούλιο & την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το σύνολο των μελών των αντίστοιχων Γραμματειών των Τομέων θα συζητηθούν διεξοδικά όλα τα θέματα λειτουργίας τους.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΣΟΚ

Βασικοί πυλώνες της αποκεντρωμένης εξωστρεφούς δράσης του Κινήματος αποτελούν διαχρονικά οι οργανώσεις του σε δημοτικό και νομαρχιακό επίπεδο, η νεολαία του και δη η σπουδάζουσα που τροφοδοτούσε με στελέχη το ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πολιτική σκηνή και τους μαζικούς χώρους και οι συνδικαλιστικές του εκφράσεις.

Κάθε μια απ’ αυτές τις δομές, που συνέδεε το Κίνημα με τις τοπικές κοινωνίες, τη νέα γενιά, τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, βρίσκεται σήμερα σε φάση υπολειτουργίας, αποξένωσης ή αποσάρθρωσης.

Για το λόγο αυτό το προσεχές διάστημα θα αναληφθούν οι απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε, στο πλαίσιο των καταστατικών και κανονιστικών προβλέψεων της κάθε δομής, να υπάρξει ανασυγκρότηση στην πολιτική – οργανωτική τους λειτουργία.

Ειδικότερα, για τις αποκεντρωμένες μας δομές προχωράμε στη συγκρότηση διευρυμένων νομαρχιακών οργάνων τα οποία θα αποτελούνται από:

  1. Τα εν ενεργεία μέλη των συντονιστικών των νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ.
  2. Τα αναπληρωματικά μέλη των συντονιστικών των νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ.
  3. Τα εν ενεργεία μέλη των συντονιστικών των δημοτικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.
  4. Τα αναπληρωματικά μέλη των συντονιστικών των δημοτικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.
  5. Τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015, καθώς και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, που υπάγονται στις αντίστοιχες οργανώσεις.
  6. Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που είναι εκλεγμένα σε συλλογικούς φορείς (αυτοδιοίκηση, συνδικάτα, επιμελητήρια, επιστημονικούς συλλόγους, συνεταιριστικές οργανώσεις, ομοσπονδίες, κ.α.), που υπάγονται στις αντίστοιχες οργανώσεις και επιθυμούν να συμμετέχουν. Η πρόβλεψη αυτή περιλαμβάνει και όλους εκείνους τους συντρόφους με θεσμική ιδιότητα που για διαφόρους λόγους αποστασιοποιήθηκαν ή αδρανοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και επιθυμούν ξανά να είναι ενεργά μέλη του ΠΑΣΟΚ.
  7. Τα μέλη της Κ.Π.Ε. που υπάγονται στις αντίστοιχες οργανώσεις.
  8. Τους εκλεγμένους συνέδρους στο 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που υπάγονται στις αντίστοιχες οργανώσεις.

 

Σκοπός των διευρυμένων αυτών οργάνων είναι η προσέλκυση στις τάξεις των οργανώσεων νέων μελών ή μελών και φίλων του Κινήματος, που για διαφόρους λόγους αδρανοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η επίτευξη του σκοπού θα γίνει μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες (θεματικές εκδηλώσεις, παρεμβάσεις σε τοπικά θέματα, εθελοντισμό, κοινωνική εργασία, κ.α.), που θα στρέψουν το ενδιαφέρον του κοινωνικού συνόλου ξανά στο ΠΑΣΟΚ.

Π.χ. Η δράση που κάναμε χθες στη Λευκάδα, όπου λειτούργησαν γρήγορα τα αντανακλαστικά της νομαρχιακής μας οργάνωσης και κλιμάκιό του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές, διαμορφώνοντας άποψη για το μέγεθος του προβλήματος μέσα από την αυτοψία και τις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τους τοπικούς φορείς.

Τα όργανα αυτά θα επιφορτισθούν με την ευθύνη ανάλυσης των στελεχιακών, οικονομικών, χωροταξικών δυνατοτήτων για τη δημιουργία πυρήνων – δομών σε κάθε δήμο, όπου είναι δυνατόν και σε καποδιστριακό, της περιοχής ευθύνης τους.

Πρόκειται για μεταβατικά όργανα, τα οποία θα προετοιμάσουν το έδαφος ώστε οι διαδικασίες για την εκλογή οργάνων σε νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο να αντανακλούν στην επιθυμία μας για ανανέωση, γεωγραφική αντιπροσώπευση, αντιπροσωπευτικότητα των κοινωνικών & παραγωγικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, διεύρυνση και συσπείρωση.

Η εκλογή των οργάνων συναρτάται με το χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών κατάρτισης του μητρώου του ΠΑΣΟΚ και της ωρίμανσης των διαδικασιών προσέγγισης των τοπικών κοινωνιών και σε κάθε περίπτωση θα γίνει το αργότερο στα μέσα του Απριλίου 2016.

Το συντονισμό των διευρυμένων νομαρχιακών οργάνων αναλαμβάνει η εκάστοτε υφιστάμενη συντονιστική της νομαρχιακής οργάνωσης.

Σε περίπτωση ελλείψεως πληρώσεως της συντονιστικής, η αναπλήρωση γίνεται από τυχόν αναπληρωματικά μέλη της συντονιστικής.

Σε περίπτωση όπου ο Γραμματέας της επιτροπής έχει το οιοδήποτε κώλυμα ή δεν επιθυμεί να συνεχίσει η αναπλήρωση γίνεται από τον έως σήμερα αναπληρωτή του.

Σε περίπτωση μη ύπαρξης αναπληρωτών, η πλήρωση των όποιων κενών γίνεται από τα μέλη του διευρυμένου οργάνου που επιθυμούν να ενταχθούν στη συντονιστική.

Αν για μια θέση υπάρχει μεγαλύτερη εκδήλωση ενδιαφέροντος και δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση εντός του οργάνου και πρόταση βάσει των χαρακτηριστικών που ετέθησαν, τότε γίνεται εσωτερική ψηφοφορία μεταξύ των συμμετεχόντων.

Κατ’ αντιστοιχία θα καταβληθεί προσπάθεια για τη δημιουργία πυρήνων σε κάθε δήμο που υπάγεται στην περιοχή ευθύνης της κάθε νομαρχιακής επιτροπής.

Για την καλύτερη διασύνδεση των αποκεντρωμένων οργανώσεων με το κόμμα, λειτουργεί ήδη 18μελής Γραμματεία Οργανωτικού, κάθε ένα εκ των μελών της οποίας είναι επιφορτισμένο με συγκεκριμένες γεωγραφικές ενότητες ευθύνης.

Καθ’ όλη τη μεταβατική περίοδο και μέχρι την εκλογή των νέων οργάνων, θα υπάρξει κεντρικός ορισμός υπευθύνων ανά νομό.

Ειδικότερα για την Αττική και την Α’ Θεσσαλονίκης, μετά από εισήγηση των αντιστοίχων διευρυμένων νομαρχιακών επιτροπών, θα ορισθούν υπεύθυνοι ανά δημοτικό διαμέρισμα και δήμο.

Οι υπεύθυνοι ανά δήμο και δημοτικό διαμέρισμα θα προέρχονται από τα αντίστοιχα διευρυμένα νομαρχιακά όργανα.

Η Γραμματεία Οργανωτικού μαζί με τους υπευθύνους ανά νομό συγκροτούν τον Τομέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ. Για κάθε ένα από τα στελέχη του Τομέα Οργανωτικού ισχύει το κώλυμα της εντοπιότητας.

Η επικύρωση της σύνθεσης των διευρυμένων οργάνων και των αντίστοιχων συντονιστικών τους θα γίνει από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

 

ΑΜΕΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η προεκλογική περίοδος κατέδειξε ότι αποτελεί δυνατό «χαρτί» για το ΠΑΣΟΚ η κάθοδος της Προέδρου μας στην κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, εντός του επομένου δεκαπενθημέρου, μέσω του Τομέα Οργανωτικού, προετοιμάζονται επισκέψεις της Προέδρου μας με θεματικό περιεχόμενο. Η πρώτη θα γίνει στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού με θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και η δεύτερη στο Δήμο Νέας Σμύρνης με θέμα την αυτοδιοίκηση, ενώ πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων προγραμματίζεται και μια θεματική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, προετοιμάζονται από τον Τομέα Οργανωτικού εξορμήσεις και ομιλίες πολιτικών μας στελεχών σε κάθε νομό της χώρας και επιπλέον, αν είναι δυνατόν, σε κάθε μεγάλο δήμο της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις αυτές, που θα έχουν τη μορφή διαλόγου, φιλοδοξούμε να λάβουν το χαρακτήρα πολιτικού γεγονότος και αποτελούν το εναρκτήριο «λάκτισμα» για μια νέα πορεία του Κινήματος προς το λαό.

Προγραμματίζονται για τα τριήμερα 27-28-29/11/2015 και 4-5-6/12/2015 και θα πρέπει κάθε βουλευτής, σημαίνον στέλεχος ή μέλος Κ.Π.Ε. να εκφράσει τη διαθεσιμότητά του, ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια.

Εν όψει και της συγκρότησης των διευρυμένων αποκεντρωμένων οργάνων του Κινήματος, προγραμματίζονται δύο εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (η μία για τα στελέχη από τη Βόρεια Ελλάδα κι άλλη για αυτά της Νότιας Ελλάδας), στις οποίες θα κληθούν όλα τα στελέχη που θα συμμετέχουν στα όργανα προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις με την Πρόεδρο και το Γραμματέα του Κινήματος. Ως ενδεικτικές ημερομηνίες ορίζονται η Κυριακή 13 Δεκεμβρίου για τη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου για την Αθήνα.

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗ.ΣΥ.

Σε συνέχεια της συγκρότησης του κεντρικού συντονιστικού οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μετά από εισήγηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. Φώφης Γεννηματά, ορίσθηκε οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από τους συν. Γιώργο Μπουλμπασάκο, Θάνο Μωραϊτη, Μανώλη Όθωνα, Νίκο Διακουλάκη και Στέφανο Ξεκαλάκη με σκοπό τη συγκρότηση των αντίστοιχων περιφερειακών οργάνων.

Θα υπάρξει μια συντονιστική ανά διοικητική περιφέρεια, εκτός από την Κεντρική Μακεδονία όπου θα υπάρχει μια για την Α – Β Θεσσαλονίκης και μια για τους υπολοίπους νομούς και την Αττική, όπου θα είναι μια για το Υπόλοιπο, μια για την Α – Β Πειραιά και 4 για την Αθήνα (κεντρικό, νότιο, βόρειο, δυτικό τομέα).

Η στελέχωσή τους σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ θα λαμβάνει υπόψη την θεσμική αντιπροσωπευτικότητα, αλλά θα υπερβαίνει τα στενά κομματικά όρια, έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σ’ αυτές και προσωπικότητες με θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες που θα σηματοδοτήσουν την ανανέωση και τη διεύρυνση σ’ αυτό το νέο εγχείρημα.

Συντρόφισσες, Σύντροφοι,

Σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα για την παράταξη και το χώρο απαιτείται συστράτευση, συλλογική δράση και παραταξιακή συνείδηση.

Η πορεία είναι μεγάλη, όμως εμφορούμενοι από την ανάγκη να ανακτήσει ο Ελληνικός λαός την ελπίδα του, προχωράμε μπροστά, κλείνουμε τ’ αυτιά μας στις σειρήνες για τη διαχείριση της εξουσίας και ανοίγουμε το διασκελισμό μας για την κατάρτιση μιας ρεαλιστικής, προοδευτικής πολιτικής πρότασης, που θα δώσει τέλος στην ανασφάλεια της κοινωνίας και προοπτική στη νέα γενιά.