Σημεία τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη

Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή

στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
με τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Μάιρα Μπάρμπα

 

 

Για τις πολιτικές εξελίξεις

Αυτό το οποίο καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός πια είναι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιχειρεί με κάθε τρόπο να ελέγξει τα πάντα στην Ελληνική Δημοκρατία. Αυτό ξεκινά από την οικονομία και τον τρόπο με τον οποίο αυτή λειτουργεί και φτάνει στις τηλεοπτικές άδειες και τα κανάλια, οδηγείται σε όποιον διαφωνεί και δηλαδή δημοσιογράφους τους οποίους στοχοποιεί λανθασμένα και, φυσικά, το παράδειγμα του Πύρρου Δήμα, ο οποίος δεν στοχοποιήθηκε για την πολιτική του επιλογή αλλά για τις αθλητικές του επιτυχίες και την αθλητική του καριέρα, πράγμα ανιστόρητο και εμμονικό και δεν μπορεί ο κ. Παπαδημούλης να λαϊκίζει λέγοντας ότι το 2012 πήραμε τόσα μετάλλια, το 2016 τόσα και να φωτογραφίζεται αυτό ως επιτυχία της Κυβέρνησης. Οι επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πρωτίστως επιτυχίες των αθλητών, των οικογενειών τους και των προπονητών τους και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

 

Για την οικονομία

Καλό είναι να καταλάβει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Ένα εξάμηνο χρέωσε τη χώρα με 100 δισεκατομμύρια ευρώ και την οδήγησε σε ένα τρίτο μνημόνιο αχρείαστο στο οποίο πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει με αυξήσεις στον καφέ, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο και επιπλέον έχουμε τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος παραμένει.

Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι ένα εθνικό σχέδιο το οποίο θα ενώσει δυνάμεις και θα πείσει τον ελληνικό λαό ότι δεν έχει μια κυβέρνηση, η οποία επιδίδεται μόνο στο να χορεύει τσάμικα και να ψέλνει. Απαιτείται να ασκεί πολιτική για να βγούμε επιτέλους από αυτήν την κρίση, χωρίς περαιτέρω ψέματα, λαϊκισμούς και μαγικές λύσεις. Η Κυβέρνηση χρειάζεται πρωτίστως να μην στήνει show έξω από τη Βουλή, αλλά να φέρει όλα τα μεγάλα θέματα μέσα στη Βουλή, να ακούει τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων και να καταστρώσουμε, επιτέλους, το σχέδιο που έχουμε ανάγκη για βγούμε από την κρίση και οι νέοι άνθρωποι της χώρας να σταθούν στα πόδια τους. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα, με την τεράστια ανεργία και με όλους αυτούς που ψάχνουν πώς θα φύγουν από τη χώρα. Εδώ, λοιπόν, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη αυτά τα οποία μας χώρισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχουν ευθύνες, ξέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι είπε χιλιάδες ψέματα, σε πολύ λίγο καιρό θα ανέβουν στη Θεσσαλονίκη και θα έρθουν μπροστά σε όσα είπαν στο περίφημο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», με τα απίθανα ψέματα. Ας τα αφήσουν στην άκρη, αν θέλουν η Ελλάδα να έχει μια πιθανότητα. Αν δεν θέλουν, ας αφήσουν την εξουσία την οποία τόσο πολύ αγαπούν για να βρούμε μια άλλη λύση.

 

Για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Δεν ελέγχεται το τηλεοπτικό τοπίο, η δεοντολογία των δημοσιογράφων και η αγορά με τον τρόπο τον οποίο επιχειρεί να τον ελέγξει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος κάθε άλλο παρά αριστερής προέλευσης πολιτική είναι. Δεν έχει δώσει στους μη προνομιούχους, σε όσους θίχτηκαν από την κρίση τίποτα, έχει δώσει πολύ λιγότερα από ό,τι έδωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει να χτυπά αυτούς ακριβώς, αυξάνοντας τη φορολογία. Οι συνθήκες στην Ελλάδα του 2010 έως 2014 δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομία που παρέλαβε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2015. Ακόμα περισσότερο η αντίληψη που εφάρμοσε στον τρόπο λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας από τα παραδείγματα Βαρουφάκη, Ζωής Κωνσταντοπούλου και όλων των υπολοίπων μέχρι και σήμερα την αντίληψη που έχουν Βουλευτές και Υπουργοί του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δείχνουν ότι ένα μεγάλο κομμάτι του για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι για τη νομή της εξουσίας. Η δημοκρατία μας έχει ασφαλιστικές δικλείδες που δεν επιτρέπει παιχνίδια με το πολίτευμά μας και αυτό είναι κάτι το οποίο και οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που πρέπει να καταλάβουν και εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης που έχουμε μπροστά μας αλλά και εν όψει των παιχνιδιών τα οποία γίνονται με κομμάτια άλλων κομμάτων, γιατί και αυτό είναι κάτι το οποίο βλέπουμε το τελευταίο διάστημα αλλά και παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη.

 

Για το δυστύχημα στην Αίγινα

Βλέπουμε Υπουργούς να το παίζουν συνήγοροι υπεράσπισης ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται σε ατυχήματα. Πού γνωρίζει ο κ. Δρίτσας ότι ο χειριστής είναι ικανός; Πού το ξέρει ο Υπουργός Ναυτιλίας και κάνει δημόσια δήλωση ότι ήταν ικανός ένας άνθρωπος που οδηγούσε ένα σκάφος;

Αυτά δεν έχουν ξανασυμβεί.