Από τον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την παρέμβαση της Κυβέρνησης στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ε.Ο.Ε., εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Το Πα.Σο.Κ. καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό και στη φίλαθλη κοινή γνώμη την απροκάλυπτη πλέον,  πραξικοπηματικού τύπου,  παρέμβαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις επερχόμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Ε.Ο.Ε.).

Οι τροπολογίες που φέρνει η Κυβέρνηση για να ψηφισθούν, κατά την προσφιλή της συνήθεια σε άσχετο νομοσχέδιο και ιδιαίτερα αυτή που παρεμβαίνει στο καταστατικό της,είναι κατάφωρα αντισυνταγματική γιατί το άρθρο 37 του Ν. 2725/99  προβλέπει ότι για την οποιαδήποτε τροποποίηση του καταστατικού της Ε.Ο.Ε. απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ολομέλειας αλλά και η έγκριση της Δ.Ο.Ε. σύμφωνα με την πρόβλεψη που υπάρχει στο καταστατικό της Ε.Ο.Ε..

Τέλος, η επαίσχυντη αυτή τροπολογία που προβλέπει ότι οι αρχαιρεσίες διεξάγονται με την φροντίδα, επιμέλεια και επίβλεψη του απερχόμενου Προέδρου, είναι εξόχως αντισυνταγματική δεδομένου ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος είναι και υποψήφιος και πάλι για την θέση του Προέδρου της Ε.Ο.Ε.. «Γιάννης λοιπόν κερνάει και Γιάννης πίνει» όπως λέει και η λαϊκή παροιμία, με την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την «ευαισθησία» αλλά  και την «προσήλωσή» της στις δημοκρατικές διαδικασίες. Κανένα ηθικό και νομικό ασυμβίβαστο δεν υπάρχει κατά την κυβέρνηση, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. και υποψήφιος ταυτόχρονα για μια νέα 4ετία, να είναι αυτός που θα κρίνει την νομιμοποίηση των εκλεκτόρων, αυτός που θα συγκαλέσει την ολομέλεια  και τέλος αυτός που θα κάνει όλη την διαδικασία της εκλογής του νέου προέδρου.

Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές του νέου αυτού πραξικοπήματος στον αθλητισμό της χώρας, ότι η τύχη της πιο πάνω τροπολογίας όπως και αυτών που παρεμβαίνουν στην εσωτερική έννομη τάξη αθλητικών ομοσπονδιών, όπως της Ε.Π.Ο. και άλλων, με αποτέλεσμα της δια νόμου αλλοίωσης του εκλεκτορικού σώματος, θα αποφασίσει η Ελληνική Δικαιοσύνη.