Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις ρυθμίσεις της Κυβέρνησης για τους απασχολούμενους με μπλοκάκια, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Οι απασχολούμενοι με μπλοκάκια πλήττονται βάναυσα όχι μόνο από τον νόμο Κατρούγκαλου και τις μετέπειτα ακατανόητες και προβληματικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης.

Η δυσβάσταχτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί σε παύση της δραστηριότητάς τους. Η γραφειοκρατική διαδικασία για όσους απασχολούνται σε παραπάνω από έναν εργοδότες, αποτελεί αντικίνητρο ασφάλισης και οδηγεί σε απολύσεις.

Το αποτέλεσμα είναι περισσότερη ανεργία,  μαύρη εργασία και βέβαια, απώλεια πόρων για το δημόσιο.

Έτσι όπως τα κατάφερε η ανίκανη αυτή Κυβέρνηση χάνουν όλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι με μπλοκάκια,  οι επιχειρηματικές και το δημόσιο!

Και αντί να σοβαρευτούν και πάλι προτείνουν πρόχειρα μεταβατικά μπαλώματα: μείωση των εισφορών στο 10% για δύο μήνες εξήγγειλε σήμερα από ραδιοφώνου ο αρμόδιος Υφυπουργός.

Αυτά δεν είναι λύσεις σε μια κατάσταση όπου κάνεις ασφαλισμένος δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει αύριο!

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να συγκροτήσει  ομάδα εργασίας με τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων ώστε να δώσει συνολική λύση στο αλαλούμ που η ίδια δημιούργησε.