Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έδωσε σήμερα συνέντευξη για να μας πει ότι πρόλαβε να κάνει δημοσκόπηση, να ετοιμάσει διαφημιστικό σποτ, να συντάξει φυλλάδιο για το νέο ασφαλιστικό φορέα, τον ΕΦΚΑ.

Την ίδια στιγμή ομολογεί, ότι δεν πρόλαβε ναι εκδώσει κρίσιμες εγκυκλίους με αποτέλεσμα να διατηρεί ακόμη σε  καθεστώς απόλυτης αβεβαιότητας συνταξιούχους και ασφαλισμένους.

Πανηγύρια λοιπόν για το δήθεν έργο της  κυβέρνησης, νέα ψεύδη αλλά και απατηλές υποσχέσεις για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα!

Κατά τρόπο υποκριτικό επιμένει για ασφαλιστικές ελαφρύνσεις από το νέο έτος όταν και αυτές εξανεμίζονται μέσα από τη δραματική αύξηση των φόρων!

Σε ένα μεγάλο μέρος αυξάνει τις εισφορές δραματικά δημιουργώντας κίνητρα εισφοροδιαφυγής  και φοροδιαφυγής που τελικά θα τινάξουν το ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα!

Tην ίδια στιγμή αποκρύπτει ότι με το νόμο Κατρούγκαλου:

– η κατάργηση του ΟΓΑ και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών από 7% σε 20%, και στη συνέχεια σε 27%,  και

– η επιβολή ασφαλιστικών εισφορών,  δημευτικού χαρακτήρα,  που θα φτάνουν σταδιακά στο 37,95% του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών,

είναι επαχθέστατες επιβαρύνσεις.

Με την πλάτη στον τοίχο  η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας  κλείνει το μάτι στους ασφαλισμένους ότι τάχα δε θα ενεργοποιήσει τον διωκτικό μηχανισμό εναντίον τους για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

Και πάλι όμως τους εξαπατά.

Η υπόσχεση αυτή είναι ευθέως αντίθετη με την διαβίβαση των  ασφαλιστικών οφειλών, ακόμη και κάτω από 5000 €, στο ΚΕΑΟ,  δηλαδή τον φορέα που μοναδικό σκοπό έχει την αναγκαστική είσπραξη τον απαιτήσεων των ασφαλιστικών οργανισμών;

Και βέβαια για τους συνταξιούχους ούτε κουβέντα.

Ο ΕΦΚΑ των πολλαπλών περικοπών για παλιούς και νέους συνταξιούχους,  είναι η ταφόπλακα της αξιοπρέπειάς τους.

Η δε διαβεβαίωση της Υπουργού για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος που εξασφαλίζει ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις είναι παντελώς έωλη και η ίδια το γνωρίζει πολύ καλά!

Αντί να πανηγυρίζουν να επαίρονται και να ψεύδονται θα έπρεπε να ανησυχούν και να ντρέπονται!