Ανακοινώση ΚΟ ΠΑΣΟΚ για τροπολογίες στο Ν/Σ Κατρούγκαλου

Το μέγα πλήθος των τροπολογιών, 9 Υπουργικές και 57 Βουλευτικές, που κατατέθηκαν στο ν/σ «Κατρούγκαλου» επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας για τον τρόπο που νομοθετεί και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η Κυβέρνηση.

Η πρώιμη ροπή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στη φαυλότητα δικαιώνει την απόφαση της αποχώρησής μας από την συζήτηση του νομοσχεδίου, αφού καταγγέλθηκε από τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέα Λοβέρδο η εμφανής σύγκρουση συμφερόντων που εντοπίζονται στο πρόσωπο του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Κατρούγκαλου ο οποίος εισηγήθηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Η επιλογή της Κυβέρνησης να γίνουν αποδεκτές από το σώμα Υπουργικές Τροπολογίες που συγκέντρωσαν πλήθος αντιδράσεων, όπως αυτές για τη «Διαύγεια» και τον ΑΚΑΓΕ, καθώς και η αξιοποίηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, προκειμένου να βαφτίσουν συνταγματικές και σχετικές με το νομοσχέδιο ακόμα και αυτές που η Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές και άσχετες, αποτελεί δείγμα γραφής της Κυβέρνησης η οποία μετέρχεται μεθόδους που καθ’ υπερβολή μέχρι χθες κατήγγειλε.

Το γεγονός εξάλλου ότι η Κυβέρνηση απεδέχθη 15 Βουλευτικές Τροπολογίες φωτογραφικού τύπου (13 από την Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ) με απροσδιόριστο δημοσιονομικό κόστος, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη για το νέο Κοινοβουλευτικό ήθος και την πρακτική που έχει εισάγει η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποβαθμίζοντας περαιτέρω το ρόλο της Βουλής, καταστρατηγώντας Σύνταγμα και τον Κανονισμό.