Ανακοίνωση του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αφαίμαξη των ασφαλιστικών Ταμείων:  

Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης γίνονται καθημερινά όλο και πιο εμφανή.

Η πίεση που ασκείται στις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων με κορύφωσή της τη σημερινή συνάντηση με τους Διοικητές και τους Προέδρους στοχεύει στην αφαίμαξη και των τελευταίων διαθέσιμων πόρων των Ταμείων. Χωρίς να υπάρχει καμιά εγγύηση ότι θα επιστραφούν τα χρήματα, όταν θα παρουσιαστούν οι ανάγκες για την καταβολή συντάξεων και άλλων παροχών.

Προσοχή: οι συκοφάντες του psi ξέρουν ελπίζουμε ότι με το psi ένα μέρος των ομολόγων των ταμείων κουρεύτηκε υπέρ του δημοσίου που χρηματοδοτεί  τα ταμεία, δεν πήγαν για να καλυφθούν  ταμειακές ανάγκες του δημοσίου, δηλαδή για να πληρωθεί το ΔΝΤ ή για να πληρωθούν μισθοί ή λειτουργικές δαπάνες!

Παράλληλα το χρέος των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ αυξήθηκε τους τελευταίου 4 μήνες κατά 600 εκ ευρώ με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι πληρωμές προς προμηθευτές και να μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας.

Την ίδια στιγμή ο γνωστός τηλεσχολιαστής Γενικός Γραμματέας Κοινωνική Ασφάλισης κ Γ. Ρωμανιάς  (ο δήθεν έχων στο τσεπάκι τις 24 πηγές χρηματοδότησης), αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα βάλει χέρι και στον  κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ (Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών) που στηρίζει τη μακροπρόθεσμη  βιωσιμότητα του ασφαλιστικού  συστήματος για να καλύψει τα τρέχοντα  ταμειακά ελλείμματα του δημοσίου.