Ανακοίνωση του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ

Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όντας συνηθισμένη στην πολιτική διαστρέβλωση της αλήθειας προσπαθεί για μια ακόμη φορά να παρουσιάσει το μαύρο ως άσπρο.

Επιχειρεί για παράδειγμα, να μας πείσει πως η πρόσληψη συμπολιτών μας το 2016 ως δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν είχαν προσληφθεί ως επιτυχόντες του Πανελληνίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 1998, αποτελεί τομή για τη δημιουργία μιας αποκομματικοποιημένης και αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης.

Προφανώς η Κυβέρνηση πλανάται οικτρά. Οι πολίτες της χώρας μας έχουν και γνώση και μνήμη.  Γνωρίζουν πολύ καλά, πως η Δημοκρατική Παράταξη με το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση επέφερε πραγματικές τομές στη Δημόσια Διοίκηση με τη σύσταση και λειτουργία του ΑΣΕΠ, του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας, των ΚΕΠ, του Καποδίστρια, του Καλλικράτη, του Συνηγόρου του Πολίτη, του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, του ΕΟΠΥΥ, της Διαύγειας, της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και πολλών άλλων.

Η αποτυχία της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι εμφανής σε κάθε επίπεδο της πολιτικής της και αυτό γίνεται φανερό από την αποτυχία εφαρμογής των νομοθετικών ρυθμίσεων που αυτή εισήγαγε με τον Ν. 4369/2016 για τη Δημόσια Διοίκηση και τους τότε λεονταρισμούς της, περί αντικειμενικής αξιολόγησης, μητρώου στελεχών, προαγωγές με αντικειμενικά κριτήρια, που σήμερα, όπως όλοι γνωρίζουν στη Δημόσια Διοίκηση, αποτελούν πολιτική κενού γράμματος.