Από τον Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Με την τροπολογία, που κατέθεσε εσπευσμένα και αγχωτικά (29-03-2017) στη Βουλή των Ελλήνων η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, (σε ένα παντελώς άσχετο με τη δημόσια διοίκηση νομοσχέδιο) αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, η ανικανότητα και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το κυβερνητικό έργο και την προώθηση στο Κοινοβούλιο νομοθετικών ρυθμίσεων, που αποτελούν «δήθεν» διόρθωση προβλημάτων, που η ίδια δημιουργεί συνέχεια και με μεγάλη συνέπεια.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η ανερμάτιστη και χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό και προγραμματισμό, πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη δημόσια διοίκηση και τη διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους. Με συγκεκριμένες ρουσφετολογικού χαρακτήρα ρυθμίσεις, επιχειρούν  να αντικαταστήσουν ή να τροποποιήσουν διατάξεις, που η ίδια Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προώθησε και ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες στη Βουλή, διαφημίζοντας μάλιστα έντονα τη σημασία της παρέμβασής τους για τις αλλαγές στην διοίκηση του κράτους.

Πριν «αλέκτωρ λαλήσει», αλλάζουν ακόμη μια φορά, διατάξεις, που αφορούν την μοριοδότηση, την επιλογή και τις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων, πριν καν να εφαρμοστούν και να αξιολογηθούν οι ρυθμίσεις που οι ίδιοι ψήφισαν με ζήλο.  Η προχειρότητα της Κυβέρνησης και η έλλειψη σεβασμού προς το Κοινοβούλιο είναι προφανής και  βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο. Δεν μπορούν να σχεδιάσουν και να προωθήσουν την υλοποίηση ούτε των δικών τους πολιτικών. Το δημοσιοϋπαλληλικό σώμα,  ακόμη περιμένει, παρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές των διατάξεων και των ημερομηνιών εφαρμογής τους, την υλοποίηση των ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν πριν από δεκατρείς μήνες με τον Ν. 4369/2016 για το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, την αξιολόγηση, τις προαγωγές, κ.λ.π..

Το ΠΑΣΟΚ, ως πολιτικός φορέας αλλαγής, προοδευτικής διακυβέρνησης και συνεπούς  μεταρρυθμιστικής πολιτικής  στη δημόσια διοίκηση, (ΑΣΕΠ, ΚΕΠ, ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ΕΚΔΔΑ, Συνήγορος του Πολίτη, Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, σύσταση 13 Περιφερειών ως διοικητικών ενοτήτων, προγράμματα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», Διαύγεια, κλπ),  προειδοποίησε έγκαιρα για την προχειρότητα, την ανερμάτιστη πολιτική  και τις αστοχίες της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μόνη λύση, η απαλλαγή από την Κυβέρνηση των εθνικολαϊκιστών.