Ανακοίνωση του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή την 10.02.2017 :

Με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, που κατέθεσε πρόσφατα (10-02-2017) στη Βουλή των Ελλήνων η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, η ανικανότητα και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το κυβερνητικό έργο και την προώθηση στο Κοινοβούλιο νομοθετικών ρυθμίσεων, που αποτελούν «δήθεν» διόρθωση προβλημάτων, που η ίδια δημιουργεί συνέχεια και με μεγάλη συνέπεια.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η ανερμάτιστη και χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό και προγραμματισμό, πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη δημόσια διοίκηση και τη διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους.   Με συγκεκριμένες ρυθμίσεις σε άρθρα του σχεδίου νόμου, επιχειρούν  να αντικαταστήσουν ή να τροποποιήσουν διατάξεις, που η ίδια Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προώθησε και ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες στη Βουλή, με το Ν.4440/2016 για το «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», πριν από μόλις δύο μήνες.

Πριν «αλέκτωρ λαλήσει», αλλάζουν ακόμη μια φορά, (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) τις ημερομηνίες  περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.  Η προχειρότητα της Κυβέρνησης και η έλλειψη σεβασμού προς το Κοινοβούλιο είναι προφανής και  βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο.  Δεν μπορούν να σχεδιάσουν και να προωθήσουν την υλοποίηση ούτε των δικών τους πολιτικών.   Το δημοσιοϋπαλληλικό σώμα,  ακόμη περιμένει, παρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές των ημερομηνιών, την υλοποίηση των ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν πριν ένα χρόνο με τον Ν. 4369/2016 για το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, την αξιολόγηση, τις προαγωγές, κ.λ.π..

Το ΠΑΣΟΚ, ως πολιτικός φορέας αλλαγής, προοδευτικής διακυβέρνησης και συνεπούς  μεταρρυθμιστικής πολιτικής  στη δημόσια διοίκηση, (ΑΣΕΠ, ΚΕΠ, ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ΕΚΔΔΑ, Συνήγορος του Πολίτη, Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, σύσταση 13 Περιφερειών ως διοικητικών ενοτήτων, προγράμματα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», Διαύγεια, κλπ),  προειδοποίησε έγκαιρα για την προχειρότητα, την ανερμάτιστη πολιτική  και τις αστοχίες της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.   Μόνη λύση, η απαλλαγή από την Κυβέρνηση των εθνικολαϊκιστών.