Από τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η σημερινή Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος μας θυμίζει εμφατικά την τραγωδία και τις θηριωδίες κατά των Εβραίων από το ναζιστικό καθεστώς. Ωστόσο, αυτή τη φορά, ας γίνει και αφορμή προβληματισμού για τα σύγχρονα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συμβαίνουν δίπλα μας.

Το ιστορικό παρελθόν μάς υπενθυμίζει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι όλες και όλοι είμαστε ίσοι, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου και αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή.

Εν μέσω της προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να ρισκάρουν τα πάντα για να σωθούν, ας φροντίσουμε, όλες και όλοι να αποτρέψουμε την ξενοφοβία και την εσωστρέφεια που εξαπλώνεται στην Ευρώπη, στην χώρα, στη γειτονιά μας.

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.