Από τον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Χθες, 5 Οκτωβρίου, έγιναν σε όλα τα σχολεία της χώρας αθλητικές  και δημιουργικές εκδηλώσεις για την «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού».

Το θεσμό της «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» θεμελιώσαμε το 2014, πιστεύοντας στην κοινωνική και παιδευτική δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής. Οι αθλητικές δράσεις και οι βιωματικές δημιουργικές παρεμβάσεις του μαθητικού πληθυσμού συνδέονται με την «Αθλητική Παιδεία» των νέων μας, αλλά κυρίως με κοινωνικές και δημοκρατικές αρχές και αξίες που προκύπτουν από την προσπάθεια, τη συνεργασία, την ισότιμη συμμετοχή και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Με την «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού», δημιουργήσαμε την μεγαλύτερη ενδοσχολική παρεμβατική δράση ευρείας κλίμακας στην Ευρώπη, επενδύοντας στην ισχυρή θετική επίδραση που έχουν η συμμετοχή στον αθλητισμό και την άσκηση, αλλά και οι γνώσεις για τη σωστή διατροφή και τον τρόπο ζωής στους δείκτες  υγείας του γενικού πληθυσμού.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να στηρίζει και να αναπτύσσει ακόμη περισσότερο το Σχολικό Αθλητισμό, στην Ελλάδα και διεθνώς, επαναφέροντας άμεσα και το θεσμό του «Κοινωνικού Σχολείου» που ενώ αντιμετώπιζε σειρά κοινωνικών θεμάτων με πολυποίκιλες παρεμβάσεις, εγκαταλείφθηκε άδοξα.