Από τον Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την απεργία της Π.Ν.Ο., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών μας, ενώ η συνέχισή της δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων σε μια κρίσιμη περίοδο για τη διάθεση της παραγωγής.

Η αγροτική οικονομία δοκιμάζεται ήδη σκληρά από την απίστευτη φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης, δεν θα αντέξει άλλο χτύπημα.

Σεβόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και κατανοούμε τα μεγάλα οικονομικά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να παίζει το ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων στην απεργία και να αναλάβει τις ευθύνες της και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αντιλαμβανόμενη το ότι οδηγεί στην καταστροφή την αγροτική παραγωγή των νησιών.

Επίσης, καλούμε τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα των ναυτικών να σκεφτούν με νηφαλιότητα και να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στους αγρότες προκειμένου να βρεθούν άμεσα ευέλικτες λύσεις για τη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Να κατανοήσουν όλοι – και πρώτα απ’ όλους η Κυβέρνηση –  τον κόπο, αλλά και την αγωνία των αγροτών για την περαιτέρω μείωση ή/και εξανέμιση του εισοδήματός τους, το οποίο ήδη πλήττεται από την τεράστια αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Πρέπει να δοθεί λύση τώρα.