Ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν φανερό, πως οι εθνικές γραμμές που διαμορφώθηκαν επί δεκαετίες θα χαλάρωναν ή θα ετίθεντο υπό αμφισβήτηση. Μέτα από 14 μήνες, όλα αυτά έχουν επαληθευτεί. Κλασσικό παράδειγμα η περίπτωση του ονόματος της FYROM.

Έκαναν λάθος αρκετοί να επικεντρωθούν μόνο στον κ. Μουζάλα. Όλος ο παλαιός ΣΥΡΙΖΑ ( δηλαδή χωρίς τις προσχωρήσεις το ριψάσπιδων του ΠΑΣΟΚ) δεν έβλεπε με καλό μάτι να μην αποδεχόμαστε την ονομασία του κράτους το Σκοπίων καθ’ όπως οι Σκοπιανοί ήθελαν. Τρανή απόδειξη το ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση Ολάντ – Τσίπρα, όπου η FYROM αποκαλείται Μακεδονία. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να πάρει σαφή θέση ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας.

Ζητήσαμε και ζητάμε να προσέλθει ο Υπουργός Εξωτερικών στη διαρκή επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για να ενημερώσει το σώμα για το θέμα αυτό, καθώς και για τα ελληνοτουρκικά, τα οποία ούτως ή άλλως επιβαρύνονται από το μεταναστευτικό-προσφυγικό, αλλά και μετά από κάθε συνάντηση του Πρωθυπουργού με Τούρκους αξιωματούχους