Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας, Καταπολέμησης της Ανεργίας, της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη σημερινή ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών μας, δικαιούχων του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης

 

Οι σημερινές εικόνες ντροπής, στην Αθήνα, με τις ουρές και την ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών μας, δικαιούχων του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, φανερώνουν, ακόμη μια φορά, την ανικανότητα, την αναποτελεσματικότητα και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, πολιτικές ιδιαίτερα σημαντικές για την ανακούφιση των πιο ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας, όπως είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Αφού οι κυβερνώντες σπατάλησαν δύο χρόνια, μέσα από παλινωδίες και καιροσκοπισμούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το ολοκληρωμένο και ενταγμένο το 2014 στην Εθνική Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης  και Συνοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 δήμους της χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στους δικαιούχους συμπολίτες μας, με προοπτική την επέκταση του σε όλη την Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Αφού οι κυβερνώντες εξαναγκάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επαναφέρουν το πρόγραμμα και αντί να υλοποιήσουν το ήδη σχεδιασμένο, προχώρησαν σε δραστικές περικοπές και «κουτσούρεψαν» ολοκληρωμένες πολιτικές ενεργητικής παρέμβασης, μετατρέποντας το πρόγραμμα σε παθητικό επίδομα.

Αφού σχεδίασαν ένα πρόγραμμα με κενά και παραλείψεις, με αποτέλεσμα να αποκλείονται συμπολίτες μας που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Σήμερα, αδυνατούν να συντονιστούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά το σύστημα εγγραφής των δικαιούχων, προκαλώντας εκρηκτικές καταστάσεις και οδηγώντας εκατοντάδες ανθρώπους, μόνο για σήμερα, στην απόγνωση και στην απελπισία.

Σοβαρευτείτε και πάψτε να ταλαιπωρείτε ιδίως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας!