Μετά την συνάντηση της Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απ. Κατσιφάρα, συναντήθηκε σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Φώφη Γεννηματά.

Τον κ. Κατσιφάρα συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος και της Π.Ε. Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ανδρέα Κατσανιώτης. Στην συνάντηση επίσης παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

Αντικείμενο της συνάντησης,  που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας,  ήταν οι αρνητικές εξελίξεις στην πορεία για την υλοποίηση του δρόμου Πάτρα – Πύργος μετά την ακύρωση του διαγωνισμού ως ενιαίου έργου, την κατάτμησή του σε 8 εργολαβίες και την αθέτηση όλων των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το χρονοδιάγραμμα των δημοπρατήσεων.

Από την πλευρά της Περιφέρειας ο κ. Κατσιφάρας και τα μέλη της αντιπροσωπείας, εξήγησαν τους λόγους με βάση τους οποίους ζητούν τη στήριξη των Πολιτικών Αρχηγών,  όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, ώστε να μην χαθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, καθώς μετά και την αναβολή της 4ης δημοπρασίας δεν υπάρχει καμία πλέον εγγύηση για την υλοποίηση των  απαιτούμενων διαδικασιών από την Ε.Ε. και την χρηματοδότησή του.

Η κα Γεννηματά αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί από τους Βουλευτές  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  καθώς και στη δική της παρουσία κατά την επίσκεψή της στην Ηλεία,  στο εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο του δρόμου Πάτρα – Πύργος και διαβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συνεχίσει με τον ίδιο έντονο τρόπο να καταγγέλλει τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και του κ. Σπίρτζη, καθώς επίσης ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα και μέσο ώστε να προχωρήσουν οι εκκρεμείς διαδικασίες και να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του έργου.