Ανακοίνωση Υπευθύνου ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Τζελέπη για την ακύρωση Σύγκλισης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου

 

Η Προγραμματισμένη Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Τρίτης 9-2-2016 ακυρώθηκε, επειδή οι αγρότες αρνήθηκαν να συμμετέχουν σ’ έναν «προσχηματικό» και «άγονο» διάλογο, λόγω παντελούς έλλειψης εμπιστοσύνης των αγροτών απέναντι στην Κυβέρνηση και στους Θεσμούς της.
Δεν μπορεί η Κυβέρνηση από την μία πλευρά να επιζητά τον διάλογο με τους αγρότες και από την άλλη πλευρά τα στελέχη της να ρίχνουν λάδι στην φωτιά, όπως για παράδειγμα, ο Γενικός Γραμματέας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο οποίος παραλλήλισε τα τρακτέρ των αγροτών με τα «τανκς», την οργή της κοινωνίας και των αγροτών απέναντι στα ψέματα και τις απάτες της Κυβέρνησης ως μία «απόπειρα Πραξικοπήματος».
Η Κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι οι αγρότες που παλεύουν για την επιβίωσή τους, δεν ανέχονται άλλη κοροϊδία και προσχηματικούς διαλόγους. Εάν η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι τα οικονομικά αδιέξοδα μόνο μέσα από την πρωτογενή παραγωγή μπορούν να αρθούν και φυσικά και η οποιαδήποτε ανάπτυξη στην Ελλάδα, καλό είναι αντί για τις φοροασφαλιστικές και φορομπηχτικές της προτάσεις που οδηγούν στην απόλυτη χρεοκοπία και στον αφανισμό της αγροτικής παραγωγής να προτείνει πλαίσιο συνεννόησης και κατανόησης από μηδενική βάση.