Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 Προκαλεί ο κ. Φίλης με την ανακοίνωση περί έκδοσης ΠΝΠ για την περικοπή αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων Ιδρυμάτων στην ανώτατη εκπαίδευση

 

Ακυρώνονται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού από τους ίδιους τους υπουργούς του!!!

Δευτέρα 5/10/2015:

Ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων την έναρξη ενός «μεγάλου και συμμετοχικού διαλόγου», όπως ακριβώς ανέφερε, για το νέο νόμο-πλαίσιο για την παιδεία.

Τρίτη 6/10/2015:

Ο υπουργός Παιδείας, κ. Φίλης, κατά την ομιλία του στη Βουλή αναφορικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στις βαθμίδες εκπαίδευσης προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα καταργείται η αρμοδιότητα των Συμβουλίων Ιδρύματος (Σ.Ι.) των Πανεπιστημίων να επιλέγουν τους τρεις υποψηφίους, από τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί, για τη θέση του πρύτανη.

Υπάρχει κάποιου είδους κομματική σκοπιμότητα ή άλλο συμφέρον πίσω από αυτή την ενέργεια;

Το Συμβούλιο Ιδρύματος είναι ένας σύγχρονος θεσμός, που εισήχθη στην πανεπιστημιακή ζωή με τον νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου, ως ένα νέο όργανο διοίκησης, δίπλα στον πρύτανη και τη Σύγκλητο, στο οποίο συμμετέχουν οι πιο λαμπροί Έλληνες και Ξένοι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι.

Η πραγματική πρόθεση του κ. Φίλη είναι η κατάργηση του Ν.4009/2011, ενός θεσμικού πλαισίου που ψηφίστηκε με την ιστορικά συντριπτική πλειοψηφία των 255 βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αν νομίζετε ότι έτσι θα αντιμετωπίσετε τις παθογένειες που ταλανίζουν το ελληνικό Πανεπιστήμιο κ. Υπουργέ πλανάστε πλάνην οικτράν!!!!!!