Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την κομματική προπαγάνδα κυβερνητικών και κρατικών στελεχών υπέρ του ΟΧΙ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες, ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διορίστηκαν σε κυβερνητικές θέσεις και σε δημόσιες επιχειρήσεις, μια και απέτυχαν να εκλεγούν βουλευτές το «παίζουν» βασιλικότεροι του…Βασιλέως επιδιδόμενοι σε μια κωμικοτραγική επιχείρηση εκμετάλλευσης της θέσης τους για να προπαγανδίσουν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η ΓΓ Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών -εκείνου δηλαδή που διοργανώνει τις εκλογές- ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας και ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ. Αλήθεια θεωρούν ότι κάνουν καλό στο κόμμα τους και στην Κυβέρνηση στέλνοντας από το γραφείο τους μέιλ σε δημοσίους υπαλλήλους που δεν μπορούν να εισπράξουν το μισθό τους;

Ελπίζουμε ότι όλη αυτή η αθλιότητα δεν αποτελεί κεντρική επιλογή και η κυβέρνηση -παρά τον ανόητο φανατισμό και τις ακραίες διχαστικές αντιλήψεις που καλλιεργεί – θα βάλει φρένο στη χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων πριν εξαπλωθεί σε όλο το δημόσιο τομέα.

Καλούμε επίσης την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταματήσει το κύμα ρουσφετολογικών διορισμών που κάνει 3 μέρες πριν το δημοψήφισμα σε διάφορους οργανισμούς του Δημοσίου προκαλώντας βάναυσα τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που λόγω της διάλυσης της οικονομίας τίθενται σε αργία ή χάνουν τις δουλειές τους.

Το ΝΑΙ στη Ελλάδα, το ΝΑΙ στο ευρώ ενώνει τους Έλληνες και αποτελεί σταθερή προοπτική για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.