Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή για την δανειοδότηση κομμάτων – Μ.Μ.Ε., εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Η εμπειρία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τη νομιμότητα της δανειοδότησης πολιτικών κομμάτων και Μ.Μ.Ε. από τις τράπεζες, δείχνει πως όσοι επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε έχουν σήμερα «εκκρεμότητες» με τις τράπεζες στηρίζουν την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ.

Οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας επανειλημμένα χρησιμοποιούν παραδείγματα που είναι άσχετα με το αντικείμενο διερεύνησης της Εξεταστικής και έχουν επιδοθεί σε μια πασαρέλα κλήσεων διασημοτήτων προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Κάνοντας εικονική αναπαράσταση, επιχειρείται να ικανοποιηθεί η θεωρία των «θαλασσοδανείων» του παρελθόντος που ως εκ θαύματος σταμάτησε όταν ανέλαβαν οι ίδιοι τη διακυβέρνηση της χώρας!!!

Αλήθεια, για ποιο λόγο δεν έχει ακόμη έρθει στην Εξεταστική το πόρισμα του ελέγχου που διενέργησε η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός ( SSM ) και αφορά την ανακεφαλαιοποίηση συγκεκριμένης τράπεζας που εμπλέκεται πληθωρικά στο πολιτικό σκηνικό των τελευταίων μηνών ;

Με τη λογική που διέπει το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, υπάρχει ή όχι εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενημέρωσης και έλαβε «θαλασσοδάνειο» τον Απρίλιο του 2016 ;

Δεν περιμένουμε από την Κυβέρνηση να απαντήσει, ούτε να προχωρήσει σε πραγματική διερεύνηση των καταγγελιών γιατί είναι ένα κόμμα που στηρίχθηκε στα ψέματα για να ανέλθει στην εξουσία και με τα ψέματα πορεύεται σε ότι κι αν διαχειρίζεται τους τελευταίους 20 σχεδόν μήνες.