Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Όλα τα διαθέσιμα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε λάθος δρόμο και αδυνατεί να εγγυηθεί ακόμα και τα στοιχειώδη.

Η εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα των Εσόδων που προκύπτουν από την χθεσινή ανακοίνωση της Γ.Γ.Δ.Ε. αποδεικνύουν πόσο πρόωροι και επιπόλαιοι ήταν οι πανηγυρισμοί του οικονομικού επιτελείου όπως είχαμε τονίσει πριν 2 μήνες.

Τόσο στη Βουλή  με την Πρόεδρο του Φώφη Γεννηματά, όσο και με τις πολλαπλές του παρεμβάσεις, το ΠΑΣΟΚ έχει έγκαιρα επισημάνει ότι η αύξηση των έμμεσων φόρων είναι τόσο κοινωνικά άδικη όσο και δημοσιονομικά αναποτελεσματική.

Το ζήτημα δεν είναι ότι δικαιώνονται οι εκτιμήσεις μας, αλλά αν η Κυβέρνηση έχει στοιχειωδώς αντιληφθεί ότι εγκλωβίζει όλο και περισσότερο τη χώρα σε ένα αδιέξοδο δρόμο με τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά της.

Τον επόμενο μήνα και το Γενάρη έρχονται νέες αυξήσεις στους Ειδικούς Φόρους κατανάλωσης Καυσίμων & Τσιγάρων και τα αποτελέσματα είναι προεξοφλημένα.

Πάνω απ’ όλα όμως την 1-1-2017 έρχεται το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου που είναι στην ουσία ένα δεύτερο φορολογικό και δίνει τη χαριστική βολή σε επαγγελματίες, εμπόρους, αγρότες και επιστήμονες και οδηγεί με απόλυτη σιγουριά στην ενεργοποίηση του «κόφτη».

Οι πολίτες έχουν καταλάβει πλήρως τι συμβαίνει, η Κυβέρνηση φαίνεται να μη καταλαβαίνει τίποτα.

Σε λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας θα ξαναβρεθεί στον τόπο του εγκλήματος, στη ΔΕΘ. Εκεί όπου εκφώνησε πριν 2 χρόνια τα μεγαλύτερα ψέματα που έχουν ειπωθεί τα τελευταία 40 χρόνια.

Συγνώμη δεν πρόκειται να ακούσουμε, τουλάχιστον ας βρει το κουράγιο να παραδεχτεί ότι ο δρόμος που χάραξε είναι η φτωχοποίηση της χώρας και η παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού μας πλούτου στους ξένους.

Σε κάθε περίπτωση είναι καιρός όλοι μαζί στην Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να αντιληφθούν ότι «το σήριαλ στο κανάλι τους» δεν έχει τηλεθεατές.

Η κοροϊδία έλαβε τέλος.