ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΞΕΚΑΛΑΚΗ

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΟ PRONEWS

 

Η αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού και του χώρου της αριστεράς, δέχθηκε στις 8 Μαΐου ένα καίριο πλήγμα.

Η ειρωνεία είναι πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. επέλεξε να περάσει το νομοσχέδιο ταφόπλακα για τα μικρά και μεσαία κοινωνικά & παραγωγικά στρώματα την ημέρα που οι συλλογικοί φορείς είχαν προγραμματίσει να αποτίσουν φόρο τιμής για τα 130 χρόνια της επετείου από την πρωτομαγιά του Σικάγου.

Υπό άλλες συνθήκες, όντας στο ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε να πανηγυρίζω.

Να επιχαίρω που απεδείχθη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας διέπραξαν τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη, μέσα απ’ τις αυταπάτες που καλλιέργησαν το προηγούμενο διάστημα στον Λαό, από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους.

Κι όμως όποιος σκέφτεται καθ’ αυτό τον τρόπο, προσβάλει πρωτίστως τον εαυτό του.

Κάθε προσδοκία του Λαού που διαψεύδεται, είναι ένα επιπλέον πλήγμα για το πολιτικό μας σύστημα.

Κι όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι οι λύσεις πρέπει να αναζητηθούν μέσα από την πολιτική δεν μπορούμε να λειτουργούμε με ποδοσφαιρικές λογικές.

Εδώ η ήττα του αντιπάλου σημαίνει ήττα για τη Χώρα, για όλους εμάς που ζούμε σ’ αυτή και βιώνουμε τα δεινά που επιφέρουν οι λαϊκισμοί, οι τακτικισμοί και οι ματαιοδοξίες για την κατάληψη των κυβερνητικών θώκων.

Η Προοδευτική Παράταξη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δεν έχει να αναμετρηθεί μόνο με τα προβλήματα του σήμερα, αλλά και με την ιστορία.

Μια ιστορία που θέλει τους πολίτες να στρέφονται σε συντηρητικές επιλογές όταν απογοητεύονται από κάθε είδους αριστερές διακυβερνήσεις.

Κι αυτή την αναμέτρηση έχουμε χρέος να την κερδίσουμε, όχι για την Παράταξη, αλλά για την Πατρίδα.