Άρθρο Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα»

 

Οι φανταστικές αλήθειες φθείρονται πιο δύσκολα”, γράφει ο Ελύτης στον Μικρό Ναυτίλο.
Στην περίπτωση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαψεύστηκε και μάλιστα με βίαιο και γρήγορο τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει μέσα στις αυταπάτες του.
Η επαναθεμελίωση της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης έχει πολιτικά, ιδεολογικά, αξιακά χαρακτηριστικά. Έχει έρθει η ώρα να συγκρουστούμε με τις αντιλήψεις που μας έφεραν ως εδώ.
Το αίτημα των Ελλήνων πολιτών για ασφαλή έξοδο της χώρας από την Κρίση είναι κυρίαρχο. Η περιεκτική λειτουργία της Δημοκρατίας, η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, ο εκσυγχρονισμός του κράτους, το δίκαιο φορολογικό σύστημα και οι νέες ευκαιρίες, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών αποτελούν συστατικά στοιχεία για να υπερβούμε την κρίση αυτή. Στόχος μας η άμβλυνση των ανισοτήτων. Όσο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γκρεμίζουν κάθε έννοια κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης εμείς έχουμε την ευθύνη να συνάψουμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με τους Έλληνες.
Το συνέδριο της Συμπαράταξης αποτελεί το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας δυο ετών, αλλά κυρίως το εφαλτήριο για αυτά που έρχονται.
Η περίοδος του πολιτικού ετεροπροσδιορισμού και ο ρόλος του κομπάρσου δεν ταιριάζουν στην Δημοκρατική παράταξη.
Απέναντι σε κατεστημένες αντιλήψεις και τακτικισμούς, είμαστε πολλοί που πιστεύουμε σ έναν νέο νικηφόρο δρόμο, που θα βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα και τους Έλληνες από την μιζέρια.