Η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος

Σε λίγα εικοσιτετράωρα θα έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η πορεία της χώρας για τα επόμενα πολλά χρόνια. Αν η Ελλάδα θα προχωρήσει με ασφάλεια στο μόνο δρόμο που βγάζει στο ξέφωτο, ή αν θα παίξουμε στα ζάρια όλες μας τις θυσίες των τελευταίων πέντε ετών με την ελπίδα ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Σε αυτές τις εκλογές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται τους ανθρώπους του. Τους ζητάμε να μας ακούσουν με το χέρι στην καρδιά, βάζοντας στην άκρη τον θυμό τους. Να μην παρασυρθούν ούτε από τον άγαρμπο εκφοβισμό της δεξιάς, ούτε από τον κουτοπόνηρο εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Απευθυνόμαστε σε όλο τον ελληνικό λαό που πικράναμε και απογοητεύσαμε. Στους πάνω από τους μισούς Έλληνες και Ελληνίδες που ψήφισαν κάποια στιγμή στη ζωή τους ΠΑΣΟΚ. Του ζητάμε να εκτιμήσουν ψύχραιμα αυτό που έγινε και αυτό που τώρα καλούμαστε να κάνουμε. Και τους καλούμε, αν θέλουν να πάμε μπροστά και όχι πάλι προς τα πίσω, να ψηφίσουν την Παράταξη τους, να στηρίξουν το σπίτι τους, να αγκαλιάσουν ξανά ΠΑΣΟΚ.
  • Απευθυνόμαστε στον άνεργο, γιατί είναι η δική μας πολιτική αυτή που μέσα από τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, τη διοχέτευση ρευστότητας στην οικονομία, θα του δώσει δουλειά. Και κανένα δεν ενδιαφέρουν  περισσότερο  αυτά που λέμε από τον άνεργο που περιμένει μια ευκαιρία.
  • Απευθυνόμαστε στους νέους που μας γνώρισαν ως εξουσία αλλά δεν θυμούνται τη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ και τι έκανε για τη χώρα, για τους γονείς τους. Τους ζητάμε να δουν τους νέους σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τι κάνουν, πώς κινούνται σε μια διεθνοποιημένη κοινωνία.
  • Απευθυνόμαστε στις γυναίκες, που ξέρουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, την αγωνία της νοικοκυράς, τις δυσκολίες της μάνας, τον αγώνα της εργαζόμενης.
  • Απευθυνόμαστε στους αγρότες που ήταν πάντα ο πυλώνας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ανάπτυξης.
  • Απευθυνόμαστε σε αυτούς που ξέρουν τι σημαίνει σήμερα πατριωτισμός, τι σημαίνει εθνικό συμφέρον, τι σημαίνει ανάγκη της πατρίδας και σωτηρία της πατρίδας.
  • Απευθυνόμαστε σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους και σκεπτόμενος είναι κάθε άνθρωπος, αρκεί να μπορεί να ξεχωρίσει τη σκληρή αλήθεια από το εύκολο και ευχάριστο ψέμα που δεν οδηγεί πουθενά.
  • Απευθυνόμαστε σε όλους πραγματικά χωρίς καμία εξαίρεση.

Και τους λέμε: Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη λόγω άρνησης συναινέσεων. Οι μονομάχοι του μικρομεσαίου δικομματισμού διχάζουν, δεν συνεργάζονται δεν ενώνουν. Έχει σημασία οι Έλληνες να ακούσουν την αλήθεια μας, τις προτάσεις μας, τις δεσμεύσεις μας.

Και τους ζητάμε να ψηφίσουν και πάλι ΠΑΣΟΚ– Δημοκρατική Παράταξη γιατί εμείς έχουμε τις κόκκινες γραμμές και με τις εμμονές και τον εκφοβισμό της Δεξιάς και με τους δογματισμούς τις ψευδαισθήσεις και τον εφησυχασμό της Αριστεράς.

Τους ζητάμε να ψηφίσουν και πάλι ΠΑΣΟΚ– Δημοκρατική Παράταξη γιατί ως τρίτος πόλος εμείς είμαστε δύναμη ενότητας, εγγύηση συνεργασίας με ιστορική, δημοκρατική προοδευτική αναφορά. Εμείς λέμε όχι στο να συνεχιστεί η λιτότητα, λέμε όχι στη συρρίκνωση εισοδημάτων, λέμε όχι στις κοινωνικές ανισότητες, αλλά λέμε ναι στην ιεραρχημένη αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, στη δίκαιη μείωση της φορολογίας, στην ενίσχυση της απασχόλησης μέσα από την ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής.

Εμείς είμαστε οι εγγυητές του μόνου εθνικού σχεδίου.

Εμείς λέμε όχι σε ανέξοδες και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις, αλλά και σε απειλές που προσβάλουν τον δημοκράτη Έλληνα πολίτη.

Εμείς σηκώνουμε αυτή τη στιγμή ψηλά τη σημαία της ευθύνης, κρατάμε ψηλά την πατρίδα, κρατάμε ψηλά την ελπίδα, κρατάμε ψηλά το μέλλον του τόπου.