Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Δύο μέρες μετά τη δημόσια αποκάλυψη του πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Προβόπουλου, για την αχαλίνωτη δυναμική του Δημόσιου Χρέους το 2008 (με ορίζοντα το 800% του ΑΕΠ!) η κατά τα λοιπά λαλίστατη Κυβέρνηση τηρεί εκκωφαντική σιωπή.

Η Κυβέρνηση, με Υπουργούς – Σχολιαστές, που αντί να δίνουν λύσεις διατυπώνουν εδώ και 14 μήνες σχόλια επί παντός επιστητού και αποδίδουν ακόμα και τα εξόφθαλμα δικά τους ατοπήματα στα προηγούμενα 40 χρόνια, για μια ακόμη φορά δεν παίρνει θέση για την περίοδο 2004 – 2009.

Όλοι γνωρίζουν ποιοι κυβερνούσαν εκείνη την περίοδο και είναι πλέον ορατές από όλους οι υπόγειες διαδρομές που συνδέουν τον κ. Τσίπρα με τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου.

Ο Ελληνικός λαός δικαιούται επιτέλους να μάθει την πλήρη αλήθεια για το πώς ξεκίνησε η δημοσιονομική κρίση καθώς και η κρίση ανταγωνιστικότητας της οικονομίας που μας οδήγησαν στα Μνημόνια. Και αυτό δεν μπορεί να το στερήσει κανένας μας στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη Φώφη Γεννηματά την Τρίτη στη Βουλή: «Ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει την αλήθεια. Για τις πράξεις όλων μας. Για τις παραλείψεις και τα λάθη όλων μας».

Η εξεταστική επιτροπή που αποτελεί απαίτηση όλων των πολιτών είναι αυτή που αφορά ολόκληρη την περίοδο από την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη μέχρι σήμερα. Η Κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να πάρουν άμεσα θέση.

Η αλήθεια πρέπει να λάμψει.